úterý 28. června 2016

Dřín japonský

Dřín japonský je vzrůstný keř nebo strom dorůstající výšky až m. Kůra je šedohnědá a hladká, ve stáří plátkovitě odlupčivá. Dřín , dřínovec nebo také svída (Cornus) je rod rostlin patřící do čeledi dřínovité (Cornaceae). Jsou to keře a stromy, výjimečně i byliny.


Bílý velkokvětý kultivar asijského druhu dřínu kompaktního habitu. Nádherná jarní rarita d.

Nejedná se přímo o květy, ale listeny v počtu čtyř. Pro konzumaci ovocných plodů je však určen pouze dřín obecný. Mezi oblíbené ovocné kultivary s velkými plody patří například Jolico, Pioneer a Macrocarpa. Cornus kousa) - dřín švédský (Cornus suecica) Ovocné druhy. Popis: Patří do skupiny velkokvětých dřínů.


Tato svída má kolem květenství čtyři výrazné listeny, které jsou buď bílé nebo růžové. Seine Blätter nehmen im Herbst eine wunderbare leuchtend rote. Má krátký kmínek a odstávající větve.


Více o něm se dozvíte v tomto článku.

Na podzim je keř dekorativní svými listy. Máloco dodá člověku tolik síly a energie jako čas strávený v zahradě plné různých barev, květů, vůní a tvarů. Velký keř nebo menší strom u nás dorůstající do výšky kolem m, nejvyšší stromy v přírodě jsou až m vysoké. Listy jsou vstřícné, nedělené. Je to ceněná okrasná dřevina, pěstovaná ve velkém množství kultivarů.


Japonské dříny (svídy) jsou velmi populární keře našeho klimatu, protože. Dřín Benifuji (nebo také Beni Fuji) se i na počátku nového tisíciletí stále řadí k nejsytěji vybarveným odrůdám, kde zaujímá prvenství dokonce i před oblíbenou Satomi. Koncem května rozkvétá neuvěřitelným množstvím květů, jež jsou dekorovány čtyřmi sytě růžově purpurovými listeny s výraznou špičkou. Na rozdíl od ostatních růžových odrůd nemusíte. Dřín představuje poměrně statnou dřevinu, která se zjara vyznačuje krásnými žlutými kvítky.


Nabízí také podlouhlé lesklé plody, které jsou zbarveny dočervena. Nejčastěji se vyskytuje v teplých oblastech starého kontinentu, u nás jej nejčastěji najdeme na severozápadě Čech, na jižní a střední Moravě. V našich podmínkách jde o větší keře až menší stromky, které snad mimo vonné květy mají vše.


Tento dřín je keř nebo malý strom, který v dospělosti dorůstá do - m výšky, ( letité exempláře mohou být i vyšší ), a - m šířky. Pro jednoduchost budeme hovořit o květech, přestože botanicky se jedná o barevné listeny. Jsou celkem široce oválné s výraznou.


Jedná se o pomaleji a až - metry vysoký keř. Krom kvěrů je rostlina okrasná i. Po horkém létě se tvoří plody.

Jeden z nejčastěji nabízených a zároveň poptávaných japonských dřínů u nás. Svou oblibu si získal především díky působivým květům. Výška: keř nebo malý strom - m. Plod: červenorůžové plodenství, velké až 3-cm.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky