úterý 28. června 2016

Okrasné keře bíle kvetoucí

V přírodě velmi ohrožený a chráněný druh léčivé rostliny. Medvědice roste jako stálezelený poléhavý keřík, kvetoucí brzo na jaře. Jejich pěstování stojí minimální námahu, která spočívá v občasném tvarování, některé potřebují na zimu přikrýt chvojím, výjimečně vyžadují zálivku a hnojení.


Vhodnou kombinací druhů kvetoucích v různém časovém období je možné docílit, aby svou pestrou paletou barev oživovaly zahradu téměř po celý rok. K nejčastějším se řadí různé druhy růží (klasické i popínavé, velkokvěté i drobnokvěté). Okouzlující bílo-zelené zahrady.

Není snad přirozenější barevné kombinace pro zahradu, jako je zeleno-bílá. Možná i vás příklady takto barevně vyladěných zahrad o. Keře můžete vysadit do trávníku jako solitéry nebo i jako skupinku keřů nižších stromů, které budou různých druhů. Ozdobou zahrady jsou keře nejen kvetoucí , ale také zelené s barevnými plody, keře barevně kombinované nebo keře atypického vzhledu. Můžeme si vybrat různé druhy keřů tak, aby kvetly v každém ročním období.


Jsou odolné, nenáročné na pěstování a na půdu. Každým rokem bohatě kvetoucí , snášejí řez a nabízejí široký sortiment druhů. Paleta květů je od bílé, růžové, lososové až po temně růžovou.


Nejsou efektní jen v době květu, ale i po celou sezonu svým mnohdy i vícebarevným olistěním.

Symbivit je vhodný pro kvetoucí rostliny, pokojové rostliny, zeleninu, ovocné stromy, některé okrasné stromy a keře např. Některé kvetoucí dřeviny mají plody přímo léčivé. Patří mezi ně rakytník, dřín, hloh, meruzalka, trnka, arónie, šípková růžea či růže svraskalá. Tip: Kromě růže šípkové mají zdravé a jedlé plody i další, okrasné druhy růží, jako je růže svraskalá, růže dužnoplodá , či růže průhonická.


Vyberte si z extra bohatého sortimentu různých druhů okrasných keřů. Rychlé dodání, kvalitní rostliny, skvělé ceny. Aby ibišky hojně kvetly, potřebují slunečné, dobře chráněné stanoviště. Tyto keře dorůstají výšky 2-metry. Vhodné jsou propustné půdy s dostatkem humusu.


Kvetou od června do září. S oblibou jsou pěstovány zvláště neodolatelné, růžově kvetoucí jabloně. Jedna krášlí i fantastickou zahradu Claudia Moneta ve Francii, jako živý obraz jara. A existuje dokonce i purpurově kvetoucí jabloň purpurová. Tvoří tak útulný kout jen pro vás.


Keře jsou základ pro další tvorbu vašeho zeleného ráje. Téměř nekonečně dlouho kvetoucí svíčkovec Lindheimerův (drobné bílé květy), vpravo dole žlutokvětý zakrslý kultivar zlatobýlu „Laurin“, vlevo od svíčkovce pak dokvétající rudbeckie zářivá a nad ní poslední růžový kvítek růže svraskalé.

Příjemně nás mohou překvapit i keře s okrasnými plody – zde oranžové plody rakytníku a vpravo vykukující větvička s žlutými bobulemi hlohyně šarlatové. Okrasné keře spojují stromy a trvalky. Růžovo- bíle kvetoucí okrasný keř, který i nádherně voní. Vhodný jako soliteru nebo do skupinové výsadby. Někteří z vás je běžně pěstují, aniž by si uvědomovali jejich výjimečnou vlastnost.


Nejlepší kvetoucí keře: kolkvície krásná Barvy léta Kolkvície krásná (Kolkwitzia amabilis) dorůstá až metrů do výšky a šířky. Od konce května se na prutovitě převislých větvích otevírají růžově zbarvené květy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky