čtvrtek 30. června 2016

Lobelka drobná

Rovněž drobné lístky mohou mít světle i tmavě zelenou barvu. Vyhovuje ji světlé místo chráněné před přímým sluncem. V domovině, v jižní části Afriky, je to trvalka. V okenních truhlíkách, závěsných koších, různých přenosných nádobách či na okrajích okrasných záhonů kvetou většinou jasně modrými kvítky. Je to velmi oblíbená letnička pěstovaná již stovky let.


Rostliny Lobelky vyžadují umístění na slunném místě.

Při přepichování nevypichujeme pouze jednotlivé semenáčky, ale vždy několik rostlinek dohromady. Campanulaceace) pochází z jižní Afriky, kde roste jako trvalka. Severoamerická lobelka nadmutá je součástí oficiálního lékopisu a je zdrojem alkaloidu lobelinu, používaného ve farmacii. Celá řada různých jiných druhů se používá v domorodé a lokální medicíně v různých částech světa.


Z bohatě větvených stonků vyrůstají drobné, světle zelené nebo načervenalé listy a drobné modré, bílé, růžové nebo fialové květy. Botanické jméno: Lobelia erinus Barva květů: odstíny modré, také bílá a nachovorůžová Začátek kvetení: od s. Nejste přihlášen(a) diskusní fórum. Jméno Tyto rostliny byly pojmenovány dle francouzského botanika De L´Obel (latinsky Lobelius).

Rozšíření Více než 3druhů tohoto rodu roste v mírném. Pochází z oblasti Karpatska. Víc o ní vám řekneme v našem článku.


Letničky, které tady s oblibou pěstujeme, ve své domovině rostou jako trvalky. Po celé léto u nás zdobí kdejaký truhlík či obrubu záhonu hustý koberec drobných květů, které se skládají ze tří výrazných korunních plátků v modré, fialové nebo bílé barvě. Rod lobelek dostal jméno podle vlámského botanika Matthiase de L’Obel. Listy jsou drobné, podlouhlého tvaru.


Lobelky kvetou velkým množstvím menších květů různých barev. Gerardova ( Lobelia × gerardii ) - kříženec L. Daří se jí v lehkých a dostatečně výživných půdách s dostatkem vláhy. Karmínově červenou lobelku je možné pěstovat v truhlících i na záhonech. Uprednostňuje slnečné až polotienisté miesto s neustále vlhkou pôdou. Počas kvitnutia sa odporúča hnojiť každý jeden až dva týždne.


Svoji oblibu si získala i pro její jednoduchost při pěstování. Pěstování: Tuto letničku vysazujeme do dobře propustných, humózních pů nejlépe na slunném nebo polostinném stanovišti. Zálivku vyžaduje poměrně. Prihláste sa do newsletteru a získajte pravidelné informácie o novinkách, akciách a zľavách.


Zo zasielania sa môžete odhlásiť.

Letnička na kobercové výsadby, na obruby i do zahradních nádob. Semena při výsevu nezasypáváme. Osivo vyséváme od ledna do začátku března.


Pokud jsme odkázáni pouze na podmínky b. Drobná semínka se vysévají časně. Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Lobelka převislá Kč Předpěstování od II.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky