pondělí 27. června 2016

Kuna a kočka

Vzájemě se respektují, pokud nemají mláďata. Když se do sebe pustí a kuna se zakousne kočce do krku, tak kočká lítá s kunou na krku tak dlouho až umře. Opravdu silnej kocour by s kuny zbavil.


Zaručených ra jak na kuny, je však víc než dost. Kočka, vlasy nebo tygří trus. Ano, zítra pro sklopec jedu, nicméně mne zaráží, ta možnost, že kuna napadne a usmrtí kočku.

Domníval jsem se, že kočka je jako predátor mocnější, s. Nám chodila pro slepice. Né nebyl to tchoř ale kuna. Chodí v noci a to slepice sedí v kurníku a nevidí takže pro kunu je to snadná kořist a když má mladé tak na slepice určitě přijde. Kohout ji může tak maximálně vyplašit když znenadání zakokrhá, nebo na ni skočí ,když se kuna objeví v kurníku. To ale potom kuna zvítězí a odnáší si kohouta místo slepice.


Onehdy jsem jednu musel přejet autem. Nějaký hlupáj ji přejel tak, že měla zlomenou páteř. Hrabala se předníma nohama, zadní tahlala za sebou.

A jak se nezvaného hosta zbavit? Je možné, aby se kočka bála kuny ? Tento problém řeší čtenářka MF DNES. Na půdě kůlny nebo někde. Když jsem ho přinesl, měla naše kočka zrovna tři koťátka. Mládě kuny se hned přisálo, začalo pít a ona ho bez problémů přijala za vlastní.


Prosím o názor, zda je možné aby kuna zabila kočku. Jsou to malé, štíhlé šelmičky, které aktivně loví malá zvířata, většinou hlodavce. Nepohrdnou ani ptáky a jejich vejci. Malé kotě ano, ale dospěláka fakt ne.


Rozsáhlá diskuzní fóra pro rodiče. Těhotenství, poro miminka a batolata. Diskuze podle narození i regionu. Tady se dost míchají pojmy! S kunou si jde kočka opravdu z cesty, obě jsou zhruba stejně velké.


Na místo kudy kuna leze, je vhodné dát rovný plech nebo pletivo. Hyrare, též tayra, eira nebo kuna brazilská (Eira barbara) je jihoamerická lasicovitá šelma podobná našim kunám. Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie.


Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.

Kuna rybářská se živí rybami. Past slouží k chytání kun, tchořů, koček, mladých lišek a velikostně jim podobných a menších druhů zvířat. Doprostřed pasti, na plošinku, se.


V neposlední řadě si sem kuna ráda tahá i zbytky od popelnic, kterými může celý prostor kompletně zaneřádit. Nemá totiž ráda pořádek, a tak ho ani sama není schopna vytvářet, ba naopak. I proto je její přítomnost v autě či domě tak snadno rozpoznatelná. Já mám asi kuny na půdě. Teda nikdy jsem je neviděla na vlastní oči, ale slyším je, jak tam řádí, když se honí.


Ale i když všude píší co nadělají. Na území České republiky je možné si ji splést pouze s její blízkou příbuznou, kunou. Jsem autorkou Vámi otištěného příběhu Pomoc, zabydlela se u nás kuna ! Na konci stojí věta: Držte nám palce, aby se holky zase nevrátily. Tohle jsou stopy kočičí.


Tchoř má stopy stejné, jen rozpětí skoků je menší, než u kuny. Zajíc je čtyřstopý, myslím. Dvě udělá dál od sebe zadními a mezi nimi postupně klade přední tlapky. Ptáčata v budce a jejich rodiče však dokáže ochránit pouze tehdy, pokud se kočka nebo kuna nemůže na strom s budkou dostat přeskočením z jiného stromu, nebo skokem ze země přímo na větev.


V takovém případě je tato ochrana neúčinná a je nutno hledat ochranu jinou, případně dřevěnou budku přesunout na bezpečnější pozici. Nastříkali jsme do půdního prostoru ze spreje větší množství prostředku proti létajícímu hmyzu (tvořily si tam hnízda i sršně). Je to jednoduché – kočka si chce vyznačit svoje teritorium a značkování je běžná forma komunikace kočkovitých šele Kocour se dostane do puberty a najednou začne močit po celém domě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky