pátek 24. června 2016

Jak pěstovat keříčková rajčata

Postup jak pečovat o rajčata v době růstu, tak abychom dosáhli větší úrody. Jak pěstovat keříčková rajčata ? Předchozí článek Další článek Rajče patří mezi velice oblíbenou zeleninu, kterou můžete jíst nejen syrovou, ale i tepelně upravenou. Návod jak správně keříčková rajčata pěstovat naleznete zde.


To bývá asi na rajčatech největší svízel.

Pokud se teplota pohybuje pod °C nebo nad °C, rajčata nerostou. A proto se doporučuje v chladnějších podmínkách pěstovat rajčata v krytém prostředí. Mají nižší vzrůst a silnou lodyhu. Keříčková rajčata se na rozdíl od tyčkových nemusejí vyvazovat.


Nejvíce těchto účinných látek obsahují zralé plody z rostlin vypěstovaných na slunných záhonech, a zároveň jsou také nejchutnější. Konzumace rajčat podporuje chuť k jídlu, činnost jater a ledvin a zvyšuje celkovou odolnost organismu. Zajímá vás, jak pěstovat rajčata ?

V aktuálním článku si můžete přečíst rady a tipy, které využijete jak na záhoně, tak při pěstování v truhlících. Balkonová rajčata potřebují sucho a teplo. Nejdůležitějším kritériem pro úspěšné pěstování rajčat na balkonech je volba místa. Rajčata milují slunnou polohu a naopak nesnáší přílišnou vlhkost.


Nejlepší je balkon orientovaný na jih nebo zápa navíc zakrytý střechou. Zakrslé odrůdy můžete s lehkostí pěstovat na balkónu, ale i pod přístřešky, v pergolách, jak dekorativní doplněk. Balkónová rajčata tvoří pohledné, kompaktní, sytě zelené keříky. Když kvetou, kolemjdoucí je často považují z okrasné rostliny.


U tyčkových rajčat v průběhu pěstování zaštipujte boční výhony. Jakmile rostlina doroste velké výšky, nebojte se ji zaštípnout celou. Zbytečně vysoká tyčková rajčata nesou malou úrodu. Takto je posílíte a dočkáte se mnohem chutnějších plodů. K rostlině dejte také oporu, jinak by hrozilo, že se pod tíhou plodu nebo třeba větrem zlomí.


Perfektní trávník i na vaší zahradě? Jak se pěstují keříčková rajčata ?

Poprvé jsem si vypěstoval sazenice keříčkových cherry rajčat. Je třeba dávát k těmto keříkům opěrnou tyč a je je třeba zaštipovat? Doplňuji: Děkuji panence, již jsem zasadil.


Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce. Návo jak správně rajčata pěstovat naleznete zde. Je to možné proto, neboť jsou nízkého vzrůstu a mají silnou lodyhu. Pěstování v květináčích a truhlících se využívá na.


Vybíráme z obsahu: Rajčata pěstovaná v nádobě Vysazená rajčata do nádob umisťujeme na vhodné slunné stanoviště, od poloviny května, kdy již nehrozí. V tomto videu se dozvíte jak sázet a přesazovat rajčata. Rajčata můžete pěstovat v zahradě nebo iv květináči záleží to i na typu ( keříčková , popínavé s drobnými plody) jaký druh rostliny jste se rozhodli pěstovat.


Rajčata prý potřebují až hodin slunce denně, proto je lze pěstovat především na slunné jižní terase či balkoně. Množství problémů s pěstováním rajčat se vyhnete, pokud je budete pěstovat pod střechou či stříškou tak, aby na ně nepršelo. Omezí se tak výskyt plísňových chorob. Rajčata ve skleníku nebo fóliáku - jistě, že to také jde.


Nebývá taková úroda jako venku na záhoně, ale bývá dřív. A ještě se dá uspíšit seříznutím rostliny asi za 3. Ale hlavně - chce to hodně větrat (kvůli hrozbě houbových chorob a často také kvůli opylení). Spon při výsadbě tyčkových rajčat ve skleníku je 100x50cm.


Výsadba do skleníku už koncem dubna nebo začátkem května. Dostatek vzduchu a přístup slunce je podmínkou udržení dobrého zdravotního stavu rostlin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky