čtvrtek 30. června 2016

Africká fialka

Africká fialka -pěstován í. HYDROPONIE Hydroponie je pěstování rostlin v. Jakmile jednou podlehnete pořízení a pěstování, stává se láskou a vášní na celý život. Jak už ze samotného názvu vyplývá, rostlina pochází z Afriky. Exotická fialka z Afriky by sa niekomu možno len ťažko dala považovať za izbovú rastlinu, ale je to tak.


Nevyžadujú chladné prezimovanie, celoročne prečkávajú vo vnútri, zatiaľčo s prestávkami zakvitnú.

Koupená fialka a nechce kvést. K tomuto účelu odlomíme od ros. To si zasloužila tím, že téměř celý rok kvete a dokonale se přizpůsobí světlým a suchým místům. Květy bývají jednoduché nebo plnokvěté, s vlnitými korunními plátky. V květinářstvích se nejčastěji.


Dobre sa im darí v bytoch, nevyžadujú chladné prezimovanie, ľahko sa pestujú i množia. A najmä kvitnú s prestávkami po celý rok. Z původní modré, růžové a bílé barvy se časem šlechtitelům podařilo vypěstovat více jak dvanáct tisíc kultivarů v mnoha barevných kombinacích.

Tento romantický kvietok je v našich podmienkach veľmi bežnou izbovkou. Už samotný názov napovedá, odkiaľ k nám táto nenápadná, no veľmi obľúbená rastlinka doputovala. Popularitu u pestovateľov a milovníkov izbových kvetov.


Dalším důvodem může být změna světla. Pokud má fialka nedostatek světla, jsou květy bledé, špatně vybarvené. Změna barvy se může také projevit vlivem změny teploty. Paní zvířátková, máte nádherné fialky. Já je mám na parapetu severního okna a zalévám je spodem.


Květináčky mám obyčejné, ale menší - ty. Majka, ja ich tiez tak mam a nadherne mi kvitnu, problem bude inde. Fialka je odolna, spamata sa, neboj sa.


Janka, neros ju, z casu na cas umyt listky vlhkou handrickou, aby lepsie dychala, ale nie ju rosit. Tam vznikl klub amatérských i obchodních pěstitelů afrických fialek a dnes čítá víc jak patnáct tisíc členů, pěstitelů z celého světa. Na výrobu jedné kytky si připravte asi 5ks gumiček. Barvu si volíte sami , ta má je jen pro vaši inspiraci.


Přeji hezkou zábavu a děkuji za všechny koment. V slovenských domácnostiach je táto rastlina veľmi populárna, no ľudia neraz nepoznajú jej blahodarné účinky.

Okrem toho, že je nenáročná na pestovanie. Hovorí sa, že do domova prináša pozitívnu energiu a radosť. Afričania veria, že kým sa nachádza v domove fialka, nemusíte sa obávať nešťastia a zlých správ.


Hoci nemusíte veriť poverám, jedno je zrejmé. Prítomnosť fialky v byte dotvára príjemnú a romantickú atmosféru, ktorú si môžete vychutnávať aj keď vonku zúri zima v plnej sile. Toto ma o pestovaní fialiek naučila moja suseda Hanka.


Vyniká svojimi kvetmi, ktoré majú nápadné sfarbenie od fialovej až po snehobielu, pričom nájdeme aj odlišné kombinácie týchto farieb. Saintpaulia ionantha) Autor: Archiv ireceptar. Substrát, zálivka, hnojení.


Nesnášejí zasolený substrát, a proto je pravidelně přesazujeme do čerstvé zeminy. Katalog představuje zlomek netradičních kultivarů fialek, které se nacházejí v mé sbírce. Fialky pěstuji pro své potěšení, proto je.


Byla zde objevena pánem ze Saint Paul St. Po něm také dostala svůj latinský název.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky