čtvrtek 23. června 2016

Jak opravit pojezd sekačky

This feature is not available right now. Jak dotáhnout klínový řemen pojezdu rotační sekačky? Co je příčinou prokluzování pojezdu?


Po mnoha měsících používání sekačky bez pravidelné servisní údržby se občas může stávat, že pojezd sekačky začne prokluzovat. Popřípadě jestli nevíte kdo by mi poradil. Nechci dávat sekačku do servisu pokud se oprava nevyplatí.

Dost věcí si ale můžete opravit sami. Skip navigation Sign in. Jak nastartovat - opravit sekačku, křovinořez. Potřebuji opravit spínač menší el. Alka, sekačka funguje, ale spínač zlobí a sekačka někdy zapne někdy ne.


Bydlím na Praze Hloubětín. Je možné opravit vadný pojezd u Alpiny? Sekačky podle zkušeností ostatních. BOSCH ROTAK LI Ergoflex 0.

Přesto se ale může zastavovat například kvůli špatné údržbě. Když vezmeš za táhlo, překonáš odpor té pružinky a řemen se napne a pojezd roztočí. Jestli je v pořádku řemen a táhlo na řídítkách má odpor a nejde na prázdno, tak je buď řemen vytahaný tolik že prokluzuje i přes napnutou kladku, nebo táhlo málo napíná (měl bys tam mít stavěcí šroub ) a nebo je opravdu v háji celý převod na ose. Jo a abych vyjmenival všechny možné příčiny, taky někdy bývá sežraný i ozubení v kolech.


Prohlížejte si součásti sekačky přitom, jak ji budete rozebírat. Podívejte se, jestli nenajdete zlomené, chybějící, poškozené či zkorodované součástky nebo na nich usazené nečistoty, protože to bývají nejčastější zdroje problémů. Každou součástku vyčistěte, abyste mohli určit, jestli je problém zde. Při používání sekačky bývají filtry, hadice, nože.


Bubnové sekačky jsou ideální variantou pro sekání velmi vysoké trávy v místech, kde není vyžadována častá údržba. Pracují na principu rotační sekačky, kdy nože jsou uloženy ve zvýšeném bubnu, který umožňuje i sečení velmi vysoké trávy. Nejsou však vhodná pro častá sečení, jelikož nízkou trávu neposečou dostatečně důkladně. Jak vybrat sekačku na trávu.


Zahrada je místo, které pro mnoho lidí nabízí především odpočinek. K tomu, aby vše vypadalo tak, jak by mělo, je zcela jistě zapotřebí zahradní sekačka. Jen díky té totiž můžete udržovat výšku trávníku v rozumné mezi a zařídit tím, že na zahrádku nebudete koukat s radostí na srdci nejen vy, ale i sousedé a všichni kolemjdoucí. Pojezd sekačky je velkým ulehčením práce pro ty, kteří mají velkou zahradu a sekačku nechtějí tlačit ručně.


Jak již prozrazuje název žacího ústrojí, je součástí sekačky dlouhá lišta, v níž proti sobě běhají dva nože. Ve výsledku tak dochází k řezání trávy v okamžiku kontaktu s lištou. Tento typ zařízení nachází primární užití na rovném terénu, kde je třeba posekat velkou plochu vysoké trávy.

Benzínové sekačky, jak jsme si již naznačili, patří k tomu nejběžnějšímu, s čím se na českém trhu v tomto odvětví setkáte. Jsou nejvíce oblíbené a do jisté míry i hodně tradiční. Panter je stavebnicová řada, u které jsme zúročili veškeré naše poznatky v oblasti vývoje nových strojů.


Díky tomu se jedná o plně profesionální stavebnici, jež je určena drobným pěstitelům i profesionálním zahradníkům, kteří touží po velmi moderním stroji.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky