čtvrtek 16. června 2016

Obrácené řízky

Potom obalíme ve strouhance. Lepší je, naložit řízečky den dopředu. Syrové můžeme také lehce potřít plnotučnou hořčicí. Dovolila jsem si přidat foto Řízky mi velmi chutnají, maso je krásně měkké a šťavnaté. Obrácené řízky dělám stejně jak je uvedeno v receptu.


Jestli ještě s napětím čekáte nějakou zápletku , tušíte správně.

Smažené obrácené řízky naskládáme do pekáčku, posypeme nakrájenou cibulí a dáme péct do trouby asi na minut. Osmažené řízky prokládané uzeninou a cibulí, vrstvené v zapékací míse. Zapečené obrácené řízky recepty, které budete milovat. Pečeme přibližně půl hodiny.


Zapékané obrácené řízky ihned servírujeme. Vhodnou přílohou jsou hranolky. Opravdu ty nejchutnější obrácené řízky.


Trik spočívá v hořčici, která maso dokonale zvláční a zjemní, takže chutnají opravdu dokonale! Osmahněte na oleji z obou stran, pak přendejte do pekáčku.

Maso můžeme použít vepřové i kuřecí. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a pokapeme olejem. Já jsem použila i, i, chlapem krkovičku a dětem a nám kuřecí. Když jsem poprvé viděla tento recept řekla jsem. Maso (můžeme použít vepřovou krkovičku, krůtí prsa, kuřecí řízky ) nakrájíme na plátky, naklepeme a nařízneme na okrajích, aby se řízky při.


Tyhle řízky jsem dělala velmi ráda, když měla přijít návštěva, protože se dají připravit i den předem, šoupnout do ledničky a pak až hodinku před konzumací se šoupnou do trouby a je to. Takže kuchyň uklizená, já odpočatá a návštěva si pak pomlaskávala. Maso je tak měkké, že se krájí vidličkou. Musím zase někdy udělat. Naklepané řízky v něm po obou stranách namočíme a rychle osmažíme na oleji dozlatova.


Do zapékecí mísy nebo pekáčku dáme usmažený řízek, na něj plátek slaniny a kolečko cibule, tohle opakujeme, až jsou všechny řízky naskládané. Nahoru dáme plátky másla a pečeme v troubě na 1stupňů asi hodinku. Překryjeme mikrotenovou folií a skrz ni maso důkladně naklepejte. Znám variantu se zapečením v troubě, ale sama ji nedělám.


Jemné šťavnaté kuřecí řízky. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou. Na pánvi smažíme jen velmi krátce.


Osmahnuté řízky naskládáme do pekáčku, posypeme kolečky cibule, kápneme olej, podlijeme trochou vody a dáme péct. Hotové podáváme s brambory a zdobíme pažitkou.

Králičí marinované řízky. Obalované králičí řízky. Bramborové , řízky ‘ Kůzlečí řízky s dipem. Kyjevský řízek s petrželkovou strouhankou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky