úterý 1. prosince 2015

Rosnatka kapská

Jetzt neu oder gebraucht kaufen. Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen.


Wir machen die Rückgabe einfach.

Díky svojí velikosti a poměrně snadnému pěstování a množení se stala jednou z nejčastěji pěstovaných masožravých rostlin nejen v České republice. Tyto komentáře byly vloženy do původní verze tohoto webového herbáře a není možné už na ně. Až po jedné radě jsem mohl tento problém napravit. Hlavičky těchto listů vylučují lepivý sliz, který se ve světle leskne a připomíná kapku rosy. Některým jednicům (jako mne) rosnatka kapská uhynula.


Dle mého názoru, by měl každý, kdo přemýšlí o pěstování masožravek začít právě s tímto druhem, a nezačínat s náročnějšími i když atraktivními druhy masožravek jako např. TIP - Doporučuji tyto květy odstranit již při vyražení šlahounu, neboť se tím rostlina vysiluje. Pokud samozřejmě nechceme rostlinu množit.

Rosnatka kvete z jara a má bíle nebo růžové květy. Riesenauswahl an Markenqualität. Folge Deiner Leidenschaft bei eBay! Kostenloser Versand verfügbar. Mäsožravá rastlina, ktorá patrí k tým jednoduchšie pestovaným.


Návod a video o tom, jak přesazuji masožravky - konkrétně rosnatky Drosera intermedia a Drosera natalensis. Rosnatky pěstuji v substrátu složeném z rašeliny, rašeliníku, písku a perlitu. Kořist chytá na četné žláznaté trichomy (tzv. tentakule) na svých listech. Drosera capensis, česky rosnatka kapská , je masožravá rostlina z jižní Afriky. Jedná se o robustnější formu Rosnatky kapské.


O této rosnatce se často tvrdí, zeje to plevel, podřadná rostlina dobrá tak pro začátečníky. Je pravda, že spousta pěstitelů s ní začíná, stejně tak. Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída Rosopsida - vyšší dvouděložné rostliny řád Caryophyllales - hvozdíkotvaré čeleď Droseraceae - rosnatkovité rod Drosera - rosnatka sekce Drosera sect.


Snadno pěstitelná krásná rosnatka. Rsotlina má úzké chlupaté listy pokryté žlázami produkujícími lepkavý sliz, který slouží pro zachycení kořisti. Rostlina dosahuje výšky až centimetrů a je mrazuvzdorná až do teploty - stupňů. Robustnější forma s širokými listy a velkými květy.


Na světě neexistuje masožravka, která by byla tak odolná, jako rosnatka kapská , která jak jméno napovídá pochází z Afriky.

Tento pohyb jí trvá přibližně hodin. Dělá to proto, aby dokázala k rozložení hmyzu použít co největší plochu listu. Její listy, jakož i listy ostatních rosnatek. POPIS: Listy v přízemní růžici, polovzpřímené,.


Haka Shop gibt es bei eBay! K zálivce se doporučuje používat vodu mírně kyselou, chudou na živiny (dešťovou), nebo destilovanou vodu. V krajním případě můžeme použít vodu převařenou a okyselenou rašelinou (i když tak odstraníme chlor, pravděpodobně stejně bude přesto obsahovat vápník a množství živin).


R: pěstovaný, pokojový stanoviště: rozptýlené světlo, půda vlhká, neutrální plod: tobolka životnost: vytrvalý, v našich podmínkách. Masožravá rostlina menšího vzrůstu. Organické hnojivo Orchid Master 1 čistá.


Kč (EUR) masožravá mucholapka podivná - Dionaea muscipula.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky