úterý 29. prosince 2015

Petúnie zahradní

Schnell und sicher online buchen. Jetzt buchen mit Booking. Viele Unterkünfte – tolle Preise! Ihre Buchung direkt bestätigt! Einfach, schnell und sicher buchen!


Deutschlands größter Preisvergleich - mehrfacher Testsieger mit TÜV-Zertifikat!

Je to hybrid vzniklý v 19. Petunia axillaris a Petunia integrifolia. S výsadbou ven tedy klidně počkejte až po zmrzlých mužích ve druhé polovině května. Oblíbená petunie se řadí k víceletým rostlinám, ale v našich podmínkách se pěstuje jako letnička. Pochází z Brazílie, vznikla křížením druhů.


Kdy petúnie vysazovat a jak se o ně starat. Základní podmínkou pro růst petúnií je dostatek slunečních paprsků. Pokud byste nádoby s petúniemi umístili.


Dnes však je k dispozici značné množství barev v rámci odrůd vhodných na záhony i do zahradních truhlíků , odrůd převislých i odrů které tvoří polokeř.

Velmi dobře fungují ale také zasazené v zemi, kde jimi můžete vyplnit prázdné prostory. Dopřejte jim vhodnou zeminu, slunečné místo, kam neprší, a pravidelnou dávku vody a kvalitního vícesložkového hnojiva. Počátkem února nastává čas pro předpěstování sadby ze semen, kterou byste na jaře draze kupovali. Začněte své pěstování třeba velmi oblíbenými. Petunie a zejména velkokvěté surfinie se často vysazují samostatně, bez dalších balkonovek, aby vynikly bohaté vodopády květů.


Vypěstování sazenic se věnují spíš zkušení zahrádkáři, to je třeba začít již v lednu či počátkem února. Mezi nejznámější a nejkrásnější balkónové rostliny patří petúnie. Jde o hezké květiny, které dokážou upoutat pozornost i při minimální péči o ně.


Odkvetlé květy je nutno odstraňovat. Existují petúnie velkokvěté, malokvěté a mnohokvěté. Petúnie není třeba tolik přihnojovat jako surfinky. Erkunde Verena Mosers Pinnwand „Garten“ auf Pinterest. Weitere Ideen zu Pátio de quintal, Decoração jardim und Horta.


Když petúnie vysejete v polovině ledna a počkáte s jejich výsadbou až do doby, kdy už nebude venku mrznout, budete mít v květináčcích skutečný poklad. Podívejme se tedy podrobně, jak se starat o petúnie a na mnohé další aspekty týkající se těchto květin. Choroby a škůdci petúnie Rozhodnutí, která květina bude do truhlíku na oknech nebo závěsných košů hezčí, zda pelargonie, petúnie nebo begónie, je úkol velmi obtížný.


Zcela jistě k nejoblíbenějším truhlíkovým květinám patří petúnie a surfinie. Petunie je letnička, která se pěstuje už více než 150let. Vyžaduje humózní půdu a přímé slunce.

Je poměrně značně náročná na vydatnou, pravidelnou. Jsou nesmírně dekorativní ozdobou oken, balkonů, teras i zahra zvláště pokud si je namixujete do různobarevných gejzírů. Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.


Zahradní přístroje jsou nezbytné, aby jste mohli mít dokonalé rostliny po celý rok. Ty si přijdou na své díky substrátům a hnojivům , které potřebují pro svůj zdraví růst. Mulčovací kůra zas ochrání vaše rostliny před plevelem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky