středa 23. prosince 2015

Postřik proti mšicím na jabloních

Nezáleží příliš na tom, zda jde o mravence černé, zrzavé, lesní, nebo třeba mrňavé faraony. Mýdlový roztok - postřik proti mšicím Podle míry napadení rozpustíme (rozvaříme) 1- 3g mýdla ve litrech horké vody. Vychladlý mýdlový roztok naředíme v poměru 1:s vodou, čímž získáme l postřiku. Kopřivový postřik je proti mšicím velmi účinný.


Růže proti mšicím spolehlivě ochráníme vysetím levandule, některé rostliny vysetím aksamitníků (afrikánů).

Co způsobují mšice Mšice zapříčiňují vznik hálek, zpomalení růstu rostlin, přenos různých virových chorob, jakými je například kadeřavost brambor, svinutka, mozaika a žloutenka řepy, okurek či květáku a dalších, i na okrasných rostlinách. Babské rady v boji proti mšicím. Ve vodě vyvaříme špačky.


Postřik ze špačků – nikotin obsahuje toxické účinky. Vzniklý postřik pak rozprašovačem nanášíme na listy i pod nimi, dokud se mšic nezbavíme. Proti mšicím se používají insekticidní přípravky.


Některé jsou pouze pro profesionální použití pro zemědělce. Zde projdeme přípravky proti mšicím , které lze využít bez problémů na zahradě.

Nevím, nevím, nechybí v tom návodu na tabákový nálev nula, všude se uvádí 150gr tabáku na litry vody, vařit a výsledek je litru nálevu. Proti molicím se nasazuje drobná, tmavě zbarvená vosička Encarsia formosa o velikosti mm, která parazituje larvy molic vyskytující se na spodní straně listů. Jedna samice Encarsie klade - vajíček za den, celkem za život až 3vajíček.


Na ošetření běžného zahrádkářského skleníku stačí aplikace 2vosiček na počátku výskytu larev. Použijte například Natura Rock Effect, který obsahuje pongamový olej z indického dubu. Další velice účinný přípravek je Prev-B2. Některé odrůdy jabloní nejsou rezistentní proti padlí jabloňovému a proti strupovitosti.


Další příznaky jsou pokroucené listy, pozměněná barva listů. Mšice jsou nejčastěji na spodní straně listů nebo na kmínku rostlin. Mšice mají různou barvu, většinou to jsou odstíny zelené a černé. Na jabloních, slivoních, třešních, tradičně na růžích, na břečťanu a dokonce i na jiných rostlinách, kterým dávají jiné roky pokoj.


Napadení poznáte snadno. Listy jsou celé zkroucené, schnou a škůdce objevíte přímo na spodku jejich listů. Bojovat proti nim lze i přírodní cestou.


Jarní postřik přípravky na bázi olejů. Proti přezimujícím vajíčkům mer se dříve doporučoval předjarní postřik přípravky na bázi řepkového oleje – Biool (1– ).

Těmito přípravky se ošetřuje na jaře před rašením pupenů a postřik hubí přezimující stadia škůdců – vajíčka mšic, mer, svilušek, některých motýlů, přezimující housenky a další. Díky jeho vlastnostem postačí postříkat všechny listy jen z jedné strany, neboť účinnost přípravku se po dopadu na jednu stranu listu přenáší i na druhou stranu listu. Nastříkat rostlinu ovšem musíme důkladně, neboť účinná látka působí jen v místě dopadu na list.


Tabákový výluh proti mšicím Návod na tabákový výluh proti mšicím 150g tabáku rozmícháme ve litrech vody, za občasného míchání vaříme pod pokličkou nejméně hodinu. Existují také insekticidy na bázi bakterií a virů. Mezi nejčastěji používané Insekticidy , které naleznete také v našem obchodě, jsou především postřiky proti mandelince bramborové, proti mšicím. I když je na trhu k sehnání velké množství chemických přípravků proti mšicím , můžete si poradit i přírodní cestou.


Pojďme se podívat, jak vyrobit postřik na mšice bez chemie. Přinášíme vám hned osvědčené způsoby. Kontaktní postřik na stromy na ochranu proti padlí v sadech, vinicích a dalších. Některé přípravky proti strupovitosti jabloně jsou účinné i na padlí jabloňové , to umožňuje provádět ochranu proti těmto chorobám současně. Přemnožení škůdce může být regulováno vhodným řezem, pravidelnou péčí o stromy a odstraňováním zahušťujících výhonů a ošetřováním ran.


Při zjištění výskytu během vegetace se chemická ochrana provádí přípravky proti mšicím. Aplikujte v době výskytu škůdců. Mospilan SP - proti mšicím a molicím. Vertimec EC - proti sviluškám a třásněnkám.


Nás tip: všechny aplikační poznám.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky