úterý 29. prosince 2015

Surfinie druhy

Substrát pro surfinie obsahuje vybrané druhy rašelin, k. V zahradnictví, kde jsem je koupila, mi říkali, že stačí, ale když jsem je zasadila,. Tyto převislé druhy jsou velmi odolné povětrnostním podmínkám. Očarujúce svetlo fialových kvietkov má napríklad plnokvetá surfinia Priscilla Kerpril, ktorá sa hodí do balkónových truhlíkov, na terasy alebo pergoly, kde ju môžete pestovať v závesných kvetináčoch.


V posledních letech se častěji než s označením petúnie setkáte s názvem surfinie , což jsou převislé petúnie, které mají zahrádkáři nejraději.

Conchitas jsou drobnokvěté petúnie, které odolávají větru, dešti i nízkým jarním teplotám. Na trh s nimi přišla japonská firma Suntory a věnovala jim obchodně chráněný název surfinie. Jednalo se o revoluci v pěstování petúnií, rostliny vykazovaly perfektní zdravotní stav, bujný růst a odolnost povětrnostním podmínkám.


První odrůdou byla ´Revolution´s červeno-fialovými květy, po ní následovala ´Violet Wonder´s levandulově modrými květy. Dnes už nie je problémom pestovať nádherné surfinie aj na našich balkónoch. Pestovatelia majú na výber z niekoľkých odrôd.


Ešte pred tým než sa pustíte do toho, ako pestovať surfinie , zvážte výber odrody tak, nech Vám vyhovuje. Proto je dobré preventivní ošetření na začátku léta některým postřikem proti této chorobě, který zakoupíte v květinářství.

Má fialkový květ s výraznou dekorativní žilnatinou, který navíc velmi pěkně voní, nakvétá ale později. Surfinia Balkónovky Kopretiny (Argyranthemum) Million Bells (Calibrachoa) Muškáty (Pelargonie) Muškáty (pelargonie) převislé Osteospermum Scaevola, vějířovka Surfinia Jahody Jahody převislé Karafiáty Výběr podle barvy květů Bíle kvetouc. Surfinie jsou velice náchylné na nemoc zvanou padlí.


Známe tři druhy rostlin, které jsou si podobné nejen vzhledem, způsobem růstu ale také oblibou podobných půdních podmínek. Jsou to petúnie, surfinie a kalibrachoa, neboli Milion Bells. Miliony zvonečků Poměrně nová skupina Million Bells je keříčkovitá odrůda druh, vysoká do cm. Kvete po celou sezonu bohatě drobnými květy nejrůznějších barev, mají však vždy žlutý střed.


Grandiflora - mají méně, zato. Tipy pro balkonové květiny – Plné slunce mají rády pelargonie a surfinie – Do jednoho truhlíku vysazujeme více rostlin, aby byl růst bohatší – Použijte pouze speciální substráty pro balkonové rostliny s přidanými živinami – Při výsadbě přimíchejte do substrátu dlouhodobě působící hnojivo – Ideální jsou samozavlažovací truhlíky s. Surfinia je obchodní název odrůd vegetativně množené petúnie, se kterou přišla společnost Suntory. Název se vžil natolik, že dnes takto označujeme všechny vegetativně množené petúnie, které jsou obecně odolnější než petúnie množené generativně. Semena květin - pokud je ve skupině více druhů (astra, slunečnice), pak jsou druhy řazeny od nejnižších druhů k nejvyšším. Některé druhy pelargonií, jako například P. Existují pelargonie, které voní po citrusech , mátě , nebo různém ovoci, druhy s růžovou vůní obsahující geraniol jsou komerčně nejvíce důležité.


Kromě odolnosti a barevné škály přispívá k jejich oblibě a dostupnosti i to, že máme v České republice licenčního množitele. Co surfinie ale na rozdíl od muškátu nemají rády, jsou silné deště a vítr. Jejich výhonky jsou totiž mnohem křehčí a větší vítr je brzy poláme, déšť pak lehce poničí jemné květy.

Pokud ale přeci jen k takové „nehodě“ dojede, rostlina vám neodumře, poroste dál. Směs je bohatá na základní živiny a stopové prvky, má sníženou hodnotu pH. Díky obsahu železa zabraňuje výskytu chlorózy, tedy žloutnutí listů. Z ostatních rostlin vhodných na slunce by se daly vybrat druhy jako millionbells, sporýš, dvojzubec, bakopa, plecranthus, a mnoho dalších.


Tyto rostliny jsou vhodné do menších nádob, závěsných květináčů a do míchaných výsadeb. Do stínu pak volíme begónie, fuchsie a balzamíny. V této kategorii budete mile překvapeni záplavou barev, věříme, že Vás naše nabídka potěší a květiny rozzáří Vaše okna a truhlíky.


Clematis mnozí znají jako popínavý keř, ale existují i druhy vhodné pro pěstování v nádobách Lobelky: rostou opravdu všude Poslední z rostlin vhodných do stínu severních a východních stran a zároveň první z těch, které snesou horko jihu a západu, jsou lobelky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky