pondělí 21. prosince 2015

Jak postavit udírnu

Při stavbě běžné udírny na studené uzení lze nadělat spoustu chyb. S radami starého praktika se jim ale vyhnete. Podívejte se na podrobný návo jak postavit domácí udírnu. Premium Loading. Skip trial month free.


Unsubscribe from MIlanmisa?

Návod jak postavit udírnu. Z čeho udírnu postavit - zděná udírna, dřevěná udírna, udírna ze ztraceného bednění. Stavba udírny - topeniště, kouřovo udírna. Uzené pokrmy jsou u nás velmi oblíbené.


A není nadto si je vyudit doma. Stále více lidí si proto na svých zahradách staví domácí udírny. Domácí udírna dokáže vše, co nestačí udělat klasický gril nebo zahradní pec.


Rozšíří vám obzory a možnosti přípravy různých dobrot a pochutin. Postavit si vlastní udírnu na zahradě?

Budete potřebovat menší plochu, trochu zručnosti a uzený salám nebo uzené maso začnou obohacovat náš jídelníček. Ukážeme si krok po kroku, jak postavit udírnu. Gril i udírnu si můžete vybrat z nejrůznějších velikostí, tvarů i funkčnosti. Ale také si udírnu můžete postavit sami. Není to těžké a zručnější kutil to zvládne sám.


Pojďme si ukázat, jak jednoduché je postavit si vlastní dřevnou udírnu, ve které budete moci připravit přátelům i rodině delikatesy, o kterých se jim nesnilo. Kdo nemá zákla neudí Přestože může na první pohled dřevěná udírna působit jako jednoduchá stavba, je třeba při ní myslet na několik zásadních věcí. Udírnu můžeme nakonec obkládat třeba i dřevem, musíme však dát pozor na prostory dvířek, kde je nutné dřevo podložit nehořlavým materiálem. Stejně tak je možné zděnou konstrukci nahradit dřevěnou, kterou na zimu sejmeme a uskladníme. Zkuste si postavit vlastní domácí udírnu a vychutnejte si čerstvě vyuzené maso.


Na videu se můžete podívat na proces stavby malé domácí udírny za. Jak postavit skříňovou domácí udírnu Nejběžnější jsou skříňové udírny z cihel, plechu nebo dřeva. Můžete ji kombinovat s grilem nebo krbem a docílit malé zahradní kuchyně pro přípravu mnoho lahůdek. This feature is not available right now. Udírnu klidně můžete propojit s krbem nebo grilem.


Počítejte ale s tím, že u udírny by měl být prostor pro dřevo, protože bez přikládání to nepůjde. Udírnu se vyplatí stavět jako doplněk jiného zařízení, nejčastěji zahradního grilu. Nic ale nebrání tomu, postavit si udírnu zcela samostatně.

Výhodou je, že ke stavbě můžeme využít jakýkoli materiál a tím snížit náklady na minimum. Na to se nás často ptáte, a proto jsme pro vás připravili několik. Chuť domácího uzeného masa, ale třeba i sýrů, ryb nebo klobás je nenapodobitelná.


Jinak udírnu po stavbě opravdu pořádně vypálit, já v ní musel topit několik dní a teď je každé nové uzení lepší a lepší. Jinak já v ní před samotným uzením skoro celý den pořádně topím, aby vyschla, to je další z mnoha faktorů, co ti můžou zkazit radost. Chce to zkoušet a zkoušet.


Stavět se dá ale z kdejakých materiálů, jen se rozmyslet, jak by to mělo. Jestliže se rozhodnete postavit si udírnu sami, počítejte s tím, že jde o poměrně náročnou stavbu. Existují i jednodušší řešení, například možnost využít k uzení zahradní krb, určité typy uzavřených grilů, nebo speciální „.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky