úterý 22. prosince 2015

Kalísie voňavá

Příprava rostliny v chladničce. Rostlina má natolik zajímavé a široké spektrum léčivosti, že se dá využít k léčení téměř všech nemocí v relativně dobré účinnosti. Mohou za to její mimořádné léčivé účinky. Ty potvrdil i podrobný výzkum. Pro rostlinu se užívá také téměř pohádkové označení: zlatý vlas.


Na podzim ji ale musíme včas přestěhovat zpět do bytu, neboť nesnáší pokles teplot pod °C.

Díky „letnění“ kalisie pěkně zesílí a bohatě roste. Léčebné účinky Jedná se o velmi silnou léčivou rostlinu a její užívání je vhodné konzultovat s lékařem. V tropech roste ve stínu vysokých dřevin. Miluje vláhu, teplo a nepřímé sluneční světlo.


Domovom kalisie voňavej je Mexiko a tropická Amerika. Tam voľne rastie v tieni vysokých stromov. U nás jej môžeme dopriať polotieň, pretože na priamom slnku by sa jej listy spálili. Jde o tropickou rostlinu, která se u nás dá pěstovat jako pokojová v květináči.


See actions taken by the people who manage and post content.

Přes léto ji můžeme umístit i na zahradu, kde nabere sílu. Rostlina nám však odpustí i mírné pěstitelské chyby nebo opomenutou zálivku. Kalisia voňavá František Zvolenský.


Od jara dopodzimu je jí možno pěstovat na zahradě. Zálivka přiměřená roční době a místě umístění. Teplotu má ráda kolem stupňů,v zimě přezimuje při teplote více jak 1O stupňů.


Před prvním použitím je třeba vyzkoušet, zda nevyvolá alergickou reakci. V předešlém článku jsme si řekli základní postupy. Dnes se podíváme na přípravu a podrobné dávkování.


Jsou to výhony vertikální, s masitými. Teší nás Váš záujem o liečivé rastliny a kedže po prednáške p. Nazývaná též Zlatý vlas, Domácí ženšen, Venušin vlas. Robustní vytrvalá, pokojová rostlina dorůstající.


Výborně stimuluje imunitní systém, pomáhá organismu. Tato rostlina má významné léčivé vlastnosti, stimuluje imunitní systém. Callisia fragrans se pěstuje jako pokojová, okrasná a - let jako významná léčivá rostlina.


Teplota okolo 20°C, přezimování v pokojové teplotě. CALLISIA FRAGRANS - kalísie voňavá Lidové názvy: zlatý vlas, venušin vlas.

Kalísie voňavá je teplomilná a světlomilná rostlina. Dedíka na Výstave v Nemšovej bol najväčší záujem o rastlinku Kalísiu voňavú, prinášame Vám o nej zopár informácií a praktických receptov. Droga obsahuje především flavonoidy (kvercetin,kemferol), alkaloidy dusíkaté látky,se silným účinkem na organismus. Většinou tvoří soli s organickými. Liečivé účinky Jedná sa o veľmi silnú liečivú.


Najvzácnejšou časťou rastliny sú výhonky, ktoré vyrastajú z hlavnej stonky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky