středa 23. prosince 2015

Jak pěstovat okurky

This feature is not available right now. Projekt který sem měl v hlavě více jak roky je konečně naživu a doufám že z něj nebudu nadšen jen já :) Plánuju zde pěstovat co nejvíce druhů zeleniny a bylinek. Většina odrůd vyroste v jakémkoli. Jedinou „komplikací“ je nutnost vlastnit skleník či fóliovník. Pojďme se tedy podívat na to, jak pěstovat okurky hadovky.


Ten kdo si nestihl vypěstovat sazenice vlastní, nemusí nijak zoufat, jsou k dostání v květinářstvích i hobby obchodech.

Na výběr je hned z několika odrůd hadovek. Nejspolehlivější je vybrat jiné stanoviště, nebo ve skleníku vyměnit zeminu až do kořenící hloubky. Začínáme pěstovat ve skleníku okurky a nevíme, jestli se mají nějak zaštipovat.


Někde jsme se dozvěděli, že snad do sponu listu by se měli všechny. Konzumovat se dají i listy, které se skvěle hodí do salátů. Vhodnou předplodinou je řepa, jetelotravní směsi, hrách, pór, cibule a fazole. Nevhodné jsou jahody a brambory.


Stanoviště před výsadbou zapravte hnojem, popřípadě proleženým kompostem. Jestliže jsme se rozhodli pro pěstování od semínka, vysejeme nejdříve okurky, a to asi o čtyři až pět dní dříve než dýně.

Zvláště v létě patří okurky k velice vyhledávané surovině. Pokud se chcete těšit z úrody okurek i vy, máme pro vás tipy, jak pěstovat okurky hadovky. Než budeme moci okurky nakládat, dám Ti vždy, když bude třeba rady, zprávu co dělat. Postupně Ti se vším pomůžu!


Semena dávám do kelímků 20. Na stejném záhoně můžeme pěstovat okurky nejdříve po dvou letech, abychom nepodporovali šíření chorob a škůdců. Okurky – jak je pěstovat ? Pro pěstování rostlin na balkoně je možné. Jak pěstovat zeleninu na balkoně: Sklízet můžete rajčata, okurky i špenát. Pochutnat si na domácích okurkách hadovkách, je něco úplně jiného než na těch, které koupíte běžně v oddělení ovoce a zelenina ve vašem oblíbeném.


Při pěstování do výšky jsou okurky mnohem více napadány sviluškou, která se objevuje při suchém vzduchu. Normální poloha okurky je totiž vertikální, kdy se pod listy ležícím na zemi ráno srážejí kapky vody, vytvářející vlhké mikroklima, které svilušky odpuzuje. Okurky jsou nepochybně velmi oblíbeným druhem zeleniny. Nejvhodnější dobou pro jejich výsadbu je květen.


Jejich pěstování je navíc poměrně jednoduché. Zapomenuté výhony, které nechceme pěstovat , vystříháváme omytými nůžkami. Také vylamujeme uchpením mezi palec a ukazováček, vylomením do jedné strany Okurka rodí jen na nových přírůstcích. Pěstovat čerstvou zeleninu na balkoně není nic těžkého, ale musíte vědět, jak na to.


Pusťte se do improvizovaného zahradničení ještě dnes.

Na pěstování okurek není nic složitého. Během února doma zasadit semínka do květináče. Březen nebo duben podle počasí když už je teplo se přesadí. Okurky a účinky na lidské zdraví Okurka je z tvořena vodou, je tedy nízkokalorická a můžeme ji konzumovat i při redukčních dietách.


Velmi zjednodušeně lze řici, že zaštipujeme zálistky – boční výhony za prvním listem. Ale rádi bychom doporučili velmi zajímavý a moderní způsob řezu. Vyplněním kolonky Přihlásit k odběru novinek udělujete dobrovolně souhlas se zpracováním svých osobních údajů ve smyslu zákona č.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky