středa 23. prosince 2015

Aloe druhy

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung. Kaltgepresst und hergestellt aus min. Riesenauswahl an Markenqualität. Doposud bylo u těchto rostlin popsáno více než tisíc jmen, ovšem v současnosti je uznáváno asi 6taxonů. Aloe arenicola Reynolds.


Z tohoto množství je pouze asi druhů běžně pěstováno milovníky sukulentních rostlin.

Tento WEB se pokouší náhodné zbloudilce seznámit s nejběžnějšími druhy , které lze spatřit ve středo- a. Je to patrně nejznámější a doma nejpěstovanější druh této rostliny – poměrně rychle se v květináči rozrůstá a za čas jej zcela zaplní. Namnožit se dá lehce: rozdělením trsu a přesazením mladých rostlin do nového květináče. Existuje až 5druhů a pouze některé druhy mají léčivé účinky. Které druhy to jsou a které jsou nejlepší? Cizí názvy: Ve všech jazycích se používá universálně aloe nebo aloë pro různé druhy uvedené výše.


Lidové názvy: aloe pestrá, aloe sokolí péro, aloe léčivá,. Je ale těžké najít ucelenou informaci, stále se mi najít nepodařilo nic. Zázračne pôsobí na nezdravé vlasy.

Je známo více než 5druhů, původně v subtropické Africe. Květy jsou žluté a červeně naběhlé, válcovitého tvaru, uspořádané ve štíhlém a poměrně vysokém hroznovitém květenství. Außerdem ist sie winterhart. Je velmi často využívána jak v medicíně, tak v kosmetice.


Pochází ze severní Afriky a její výhody znaly již starověké civilizace v Egyptě a Řecku. List odrežte ostrým a čistým nožom. Rez by mal byť mierne zošikmený, smerujúci nadol. Je dôležité, aby bol nôž skutočne čistý, pretože v opačnom prípade sa môže list rýchlo infikovať. Aj keď ide o exotickú rastlinu, vypestovať si ju môžete aj u nás.


Nie je to nič zložité avšak je potrebné rastlinu opatrne zalievať. Existují však také druhy , které nevykazují žádné klidové období, jelikož vysoké kolísání teplot dobře snášejí. Ve fázi odpočinku se rostliny v závislosti na druhu zalévají málo nebo vůbec.


V létě musíme aloe zalévat více a nesmíme zapomínat ani na přihnojování minerálními hnojivy zhruba jednou za dva až tři týdny. K neopatrné zálivce jsou nejchoulostivější druhy tzv. Během zimy aloe nezaléváme prakticky vůbec, výjimkou jsou jen některé madagaskarské druhy, které zimujeme při vyšších teplotách a můžeme je během zimy mírně zalít asi jednou nebo dvakrát. Jako léčebný prostředek často pomáhá i tam, kde jiné léky nezabírají. Obsahuje však i látky, na které bychom si měli dávat pozor – jak se říká, všeho s mírou.


S čím vším může aloe pomoci a kde naopak může škodit, si povíme v následujícím článku. Má ráda polostín, avšak potřebuje dostatek světla a nesnáší mráz.

Na zimu ji je proto třeba přesunout z vnějšího prostředí dovnitř. Rostlině vyhovuje běžná pokojová teplota, v zimě by neměla klesnout pod stupňů Celsia. Má raději sušší než vlhčí prostředí, nevystavujte ji ani průvanu.


I když se vzhledem podobá kaktusu, patří do čeledi Liliaceae (liliovité). Více informací o této pozoruhodné rostlině obsahují následující řádky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky