středa 23. prosince 2015

Muchovník prince william

Prince William Hotel in London reservieren. Schnell und sicher online buchen. Jetzt buchen mit Booking. Viele Unterkünfte – tolle Preise! Ihre Buchung direkt bestätigt!

Einfach, schnell und sicher buchen! Schau Dir Angebote von Prinz William auf eBay an. Schnaps der Brennerei Prinz. Versandkostenfrei ab 150€. Listy se na podzim zbarvují červenooranžově.


V dospělosti dosahuje výšky do m, šířky do m. Veľkoplodý, samoopelivý muchovník s modročiernymi plodmi, ktoré tvarom a chuťou pripomínajú čučoriedky. Znáte Amelanchierovu neboli Indiánskou borůvku?

Keř silně odnožuje a má hodně aromatické plody, které ne každému sednou. Někdo uvádí, že jsou hodně moučnaté. Jiní, že jsou krásně sladké a výborné. Roste poměrně pomalu, jde spíš o třímetrový keř. Amelanchier grandiflora Muchovník jelšolistý známy ako aljašská čučoriedka, indiánska čučoriedka je v našich záhradách raritou.


Muchovník bohatě plodí velmi chutné plody, vzhledem i chutí se podobají borůvkám. Vytváří keře o výšce - metry, ze kterých lze v dospělosti keře. Je pěstován hlavně pro bobule, které bývají velké cca 1. Rast je pomalý, spočiatku stromčekovitý, neskôr sa koruna viacej rozkladá. Pro muchovník vyberte na zahradě slunné místo, aby vám dobře vyzrály plody. Pokud při výsadbě přidáte trochu kompostu do sadební jámy, pomůžete lepšímu zakořenění keře.


Po výsadbě ho v suchých obdobích určitě nezapomeňte zalévat. Muchovník olšolistý (Amelanchier alnifolia)´Smoky´ - velmi plodná oblíbená kanadská odrůda. Jedna z nějpěstovanějších odrůd na ovoce v Kanadě.


Plody jsou sladké, průměru asi mm. Odrůda velmi bohatě plodí. Velkoplodý, samosprašný muchovník s modro-černými plody, které tvarem a chutí připomínají borůvky.

Muchovník je nenáročným ovocným druhom vhodným do všetkých pestovateľských oblastí. Plodom sú guľaté s priemerom do cm. Chuť je veľmi podobná čučoriedkam.


Predávaná rastlina je v kvetináči v tvare stromčeka. Plodem jsou malvičky s průměrem do 1cm. Prodávaná rostlina je v květináči ve tvaru stromku. Muchovník , nebo borůvkový strom či jedlý živý plot patří mezi dlouhověké keře či malé stromky.


Silně mrazuvzdorný až do -40°C.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky