pátek 4. prosince 2015

Chrpa čekánek

Komentář k článku Aristolochia clematitis - podražec křovištní: Dobrý den Julie,nalezla jsem Váš komentář k podražci. Jsem sice ze Slovácka, z. Chrpa čekánek je přibližně metr vysokou trvalkou vhodnou k pěstování na slunečném místě. Rostlina se vyznačuje krásným květenstvím fialové barvy. V balíčku o hmotnosti 0.

YOS: Chrpu čekánek najdete na kopcovitých, vápenatých až neutrálních, vysychavých loukách. Kvete od června do září. Colymbada scabiosa (L.) Holub Cyanus scabiosa (L.) Moench Centaurea coriacea Waldst. Zajímavosti ze světa rostlin.


Katalog rostlin s vyhledáváním jednotlivých druhů. Rezervace, chráněná území a jiné významné botanické lokality. Chrpa je trvalka, dorůstající do výšky až 60cm.

Nižší druh Centaurea montana kvete v červnu a má bílé, žluté a růžové květy. Vyšší druh Centaurea pulcherrima kvetu v průběhu května až června a má květy růžové nebo modrofialové. Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Chrpa polní bývala dost obtížným plevelem zvláště v obilovinách. Po masivním používání herbicidů se stala vzácným druhem, který přežíval pouze na jiných synantropních stanovištích , která nebyla chemicky ošetřována ( rumiště , okraje cest…). Rozšíření: Téměř celá Evropa.


Hvězdnicovité Asteraceae. U nás roztroušeně až hojně na celém území s výjimkou chladnějších oblastí. V Českém středohoří velmi častá. Typické jsou poměrně velké úbo-ry, fialové či žluté květy, zákrovní listeny střásnitým sbíhavým lemem avýrazněčle-něné listy. Je to druh velmi proměnlivý ve.


Tato stránka je herbářovou položkou druhu Centaurea scabiosa. Zaznamenává data, kdy a kde rostlina kvetla. Dále obsahuje klíč (informace sloužící k určení rostliny). Pokud chcete pomoci se za.


Chrpa horská (Centaurea montana) - tato chrpa je zákonem chráněná, okraje jejích květů mají modré zbarvení a uprostřed je fialová.

Nebojte se ji seříznout, brzy na to vám opět vykvete. Chrpa latnatá (Ch. porýnská) - Centaurea stoebe. Cichorium intybus) je rostlina patřící do čeledi hvězdnicovité (Asteraceae), někdy také nazývané složnokvěté.


Chrpa parukářka (Centaurea pseudophrygia) Jablečník ob. Cílem je, aby se s nimi veřejnost mohla seznámit, pěstovat je, využívat jejich plodů i je semenařit a uchovávat, a přijmout tak svou odpovědnost za jejich. Diese Seite wurde zuletzt am 6. Dateien sind unter den Lizenzen verfügbar, die auf ihren Beschreibungsseiten angegeben sind. Houbaření - Herbář online - Česky.


Slohovky, referáty a čtenářský deník pro studenty středních škol. Vědomostní testy online. Angličtina, čeština, němčina, matematika, filmy, seriály, knihy, historie a jiné, zábavné i poučné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky