čtvrtek 3. prosince 2015

Červený buk převislý

Stále žádanější odrůda převislého červenolistého buku s průběžným terminálem a kaskádovitě přesvislým bočními větvemi. Krásná solitéra ve větších zahradních úpravách. Pri hodnotení kontrolujeme, či je recenzia písaná v slovenčine, neobsahuje vulgarizmy a hodnotenie sa týka iba hodnotenej rastliny.


Počet rostlin podle plánu okrasných záhonů: 2. Radku a Milana Jankesovy.

Rovněž krásný soliter zahrady. Dawyckii kultivary buku obecného jsou velmi oblíbené pro své olistění i tvar stromu. Dawyck Purple má vzpřímený, sloupovitý růst, v prvních několika letech roste velmi pomalu, později středně rychle. Při dobré péči roste buk poměrně rychle, i když pomaleji než habr. Na nádvoří naší školy náš červený buk trpí m a každoročními nájezdy mšic, přesto je z něj za necelých let už docela pěkný cvalík.


Viz foto z dnešního dne. Nedostala jste správnou informaci buk fagus sylvatica rohanii weeping, je buk červenolistý převislý (!) s typicky rohanii zvlněným listem.

Vašemu požadavku by mohl vyhovět buk fagus sylvatica purpurea nana. Občas je dostupný v dobrých zahradnictvích, někdy roubován i na vyšším kmínku, barevně je pak velmi stabilní, mám ho na plném slunci. Sklánějí větve až k zemi jako zelený vodopá a třebaže jejich přívlastek v odborném názvu znamená smuteční nebo převislý (pendula), jsou oživením.


Tento pin objavil(a) Slávka Múcsková. Objavte (a uložte si) svoje vlastné piny na Pintereste. Středoevropský buk lesní (Fagus sylvatica) je ideální rostlinou pro živý plot na stinných místech, kde vytvoří vysoké, plně olistěné stěny. Zdravý, vitální, metrů vysoký strom s obvodem kmene 370cm, je ukázkou nádherného jedince tohoto druhu buku s vysokou estetickou hodnotou.


Dub červený Haaren na kmínku 1cm. Buk červený barva záhon. Bříza bělokorá Schneverdingen Goldbirke. Táto webstránka používa súbory cookie na zlepšenie poskytovaných služieb.


Pokračovaním v návšteve stránky súhlasíte s ich používaním. Krásná odrůda převislého buku s červenými listy. Strom, jehož výšku určuje výška kmínku, na který je naroubován. Pak již jen houstně a převisá dolů.


Fagus sylvatica Purpurea Pendula - červenolistý a převislý buk 3Naprosto ojedinělá solitera do větších zahrad - odrůda Purpurea Pendula se chlubí zajímavým převislým charakterem růstu a také červeným olistěním.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Charakteristická je jeho rozložitá koruna. Dožívá se až 1let, průměr kmene může být až metry, dorůstá výšky – metrů.


Listy eliptického tvaru se zvlněným okrajem jsou tmavě zelené a na podzim se barví do žluta a oranžova. Kvete v dubnu až květnu nenápadnými květy. Plodem jsou jedlé trojboké nažky (bukvice) uzavřené v ostnité číšce.


Skúste to tiež, služba je zadarmo. BUKčervený převislý , podobná forma jako předchozí, výška 1. Do všech světových stran. Z původních pelargonií, jež jsou domovem v jižní Africe, pochází dnes známých téměř 2druhů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky