středa 2. prosince 2015

Angínovník čínský

Stále častěji se ale vysazuje do zahrádek, kde chráněný před mrazem přezimuje. V tradiční čínské medicíně se také používá při hadím uštknutí, tuto vlastnost však v našich podmínkách naštěstí asi příliš nevyužijeme. Je již po staletí používaná ve. Rozmer črepníka: KVýška rastliny: Zasielať informácie.


Zákazníci, ktorí si zakúpi.

Patří mezi léčivé bylinky, kde hlavní léčivou součástí je její oddenek. Denně Vám přinášíme návody, rady, tipy a informace, které se. Disponuje totiž opravdu krásnými, především oranžovočervenými tygrovanými květy, pro které je často nazýván Leopardí lilie či Leopardí květina. Angínovník pochází z Asie, z tropických oblastí.


Kromě toho, že je to krásná okrasná rostlina se zářivě žlutými a. Tato léčivá trvalka existuje v několika odrůdách, které se odlišují barvou květů. U nás se většinou pěstuje jako balkonová přenosná rostlina, špatně totiž snáší větší mrazy.

Máme rádi všechno hezky po našem. Pak vítejte na portálu Hobbymanie. Anginovník nebo také v překladu Leopardovka čínská. Je to vytrvalá bylina s větveným oddenkem a je poněkud podobná kosatci.


Má mečovité listy až cm. Nechte ho na slunném okně nebo na místě, kde je hodně světla. Snáší v pořádku pokojové teploty a zálivku v zimě zmírněte až na zálivku podobnou zimnímu režimu sukulentů. Nemá rád přelití a mokrou půdu.


Je nenáročný, může být okrasou našich zahrad i obývacích pokojů, má dlouhé mečovité listy a nádherné oranžovo-červené květy. Vypěstujte si angínovník : Vyléčí bolest v krku, kašel i zánět močových cest Lenka Chvostová Nejenže nahradí předražené pilulky, sáčky pro přípravu horkých nápojů a sirupy z lékárny, ale zároveň vám tahle dekorativní květina ozdobí byt od června až do září nádhernými oranžovočervenými květy. Jde o trvalku, která má svou. Pěstuje se v několika odrůdách, jež se liší barvou květů. Vyžaduje slunné stanoviště, půda by měla být výživná, propustná, plus mínus neutrální, spíše vlhká, nikoliv však podmáčená.


Využívají se konečky mladých čerstvých listů nebo odvar z oddenku a jak. Květy nejčastěji žluté až oranžové a červeně skvrnité.

Za matení jmen může DNA. Léčivé látky, které jsou obsaženy v listech a oddenku angínovníku, pomáhají nejen léčit, ale můžete díky nim předejít mnoha nemocem. Pokojovka, která toho hodně umí.


Jedná se o léčivou trvalku, která je k dispozici hned v několika různých odrůdách. Zjistěte ihne kde prodávají sazenice skladem i na e-shopu. Pěstujete-li ji jako pokojovku, postavte ji do blízkosti oken, kam dopadá dostatek světla, zasaďte do běžné. Rejstřík: TÉMATA tropické a subropické rostliny, substráty, rašelina,. Belamcanda chinensis - angínovník čínský.


Pochází z tropických oblastí Asie. Má zářivě žluté až oranžové. Rostlina má nádherné žíhané květy a léčivé listy, které se dají žvýkat při chřipce nebo angíně.


Pro léčebné účely se používají čerstvé i sušené listy (sušíme ve stínu od jara do podzimu) a oddenek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky