čtvrtek 22. října 2015

Brambory gratinované

Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Zapékací nádobu o litrovém objemu vymažte máslem. Smetanu, mléko a ¼ lžičky muškátového oříšku vložte do rendlíku, na středním ohni přiveďte k varu a ihned stáhněte z plamene.


Cibuli nakrájíme na půl kolečka. Do zapekací mísy dáme.

Pro odlehčení servírujte ještě s trochou zeleného salátu, který celému jídlu dodá svěžest. Oloupeme brambory , nakrájíme na tenké plátky a pod tekoucí vodou opereme. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky. Souhrn všech jedinečných kuchařských poznatků Manky Dobrokuchtily Nekvindové s originální fotografií a přehledným postupem na vaření, pečení.


Do hrnce naliji smetanu a mléko, vhodím celé stroužky česneku a přivedu k jemnému varu. Pečeme v troubě, až brambory i zelenina změknou (projede jimi vidlička) a povrch trochu zezlátne. Gratinované brambory s cuketou a mrkví recept 3. Ve svátek skvělá příloha třeba k pečenému.

Many translated example sentences containing gratinované brambory – English-Czech dictionary and search engine for English translations. Proto se pokrm nazývá také jako gratinované brambory. Syrové brambory oloupeme a nožem nakrájíme na plátky o tloušťce mince. Pokud máme v kuchyni k dispozici mandolínu, kráječ neváhejme teď zužitkovat. Právě z těchto brambor jsem nedávno upekla gratinované brambory , které v naší rodině děláme poměrně často, protože všem tak chutnají.


Někdy jsem toto jídlo dělávala pouze jako přílohu k pečenému kuřecímu stehnu, dnes jsem to dělala pouze jako hlavní jídlo a řeknu vám, úplně nám to stačilo. Jednoduchý recept na klasické gratinované brambory se vám nikdy neztratí. K jemným plátkům brambor se nebojte přidat ani stejně jemně nakrájenou mrkev a. Pohlreich gratinované brambory recepty, které budete milovat. V každém případě plátky nasypte na čistou utěrku a dobře je na ní osušte.


Formu na gratinované brambory vymažte raději máslem, místo abyste ji vykládali pečicím papírem. Recept najdete v Kulinářské akademii Lidlu. Podzim je pro mne roční období, kdy přestávám mít chuť na lehká jídla a saláty a užívám si chvíle, kdy si můžu dát hutné a teplé jídlo.


Hlavně ty dobré domácí, které jsme si sami vypěstovali. Každoročně s nimi trochu experimentujeme, na poli i na talíři. Za osvědčenou odrůdu, která patří mezi naše nejoblíbenější, považujeme brambory Laura – brambory s červenou slupkou a sytě žlutou hlízou, varný typ B.

Dobře se pěstují a jejich chuť je opravdu vynikající. Zkuste tento skvělý recept. Jsou skvělé jako luxusní příloha i výtečné hlavní jídlo.


Na másle orestujeme cibulku a česnek, přidáme koření, zašplíchneme vínem, přidáme cukr a smetanu. Vše svaříme do krémové konzistence. Při gratinování vzniká krusta, podpořená často použitím strouhaného sýra, strouhanky ap.


Slovo je odvozeno od seškrabávání (fr. gratter ) právě této připečené kůrky. V tento čas miluji dušené hovězí na víně, krémové a luštěninové polévky a smetanová jídla. Víme je připravit na množství způsobů, konzumujeme je i jako hlavní. My je jedli jen tak, protože jsou v nich houby. Výborně vypadají a ještě lépe chutnají.


A navíc jsou jednoduché.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky