pátek 30. října 2015

Jasmín bílý pěstování

Ke svému růstu ale potřebuje dostatek světla, proto ho vysaďte na slunné stanoviště. Velkou výhodou pěstování této bělostné květiny v zahradě je to, že není vybíravá na půdu. V Čechách však pod jménem jasmín známe keř zcela jiného druhu, neboli pustoryl vonný (jasmín bílý) - silnou vůní svých květů se totiž velmi podobá jasmínu pravému. Pusťte se do pěstování jasmínu i vy. Pěstování i množení tohoto jasmínu je snadné.


Ostatní druhy pravých jasmínů najdeme v tropech a subtropech.

Jestli myslíš jasmín jako,, stephanotis ,,tak ten doma mám. Po koupení mně také docela rychle opadal. Je strašně háklivý na otočení a kdo ví na jaké. Když je zrovna bez květů zdobí ho nádherné, lesklé listy. Především v noci květy zahrnou celý pokoj svou nádhernou vůní.


Navíc je velmi odolný, takže netřeba důkladné péče. Jedná se o stálezelený a rychle rostoucí křehký keř, jenž dorůstá do výšky až metrů. Pravý jasmín kvete na jaře a začátkem léta.

Co si budeme povídat, nikdo mu pustoryl neříkáme. Pro nás je to prostě jasmín a basta! Botanikové nad námi jistě kroutí hlavami, ale my se nedáme.


Ale je možné ho pěstovat v interiéru při dodržení určitých podmínek – dostatek slunečního světla a vlhké prostředí. Pěstuje se podobně jako mnoho jiných balkónových rostlin. Bílý mák je další ze Seléniných posvátných kouzelných květin.


Květy jasmínu bývají hlavní přísadou francouzských parfémů. V přírodě velmi ohrožený a chráněný druh léčivé rostliny. Medvědice roste jako stálezelený poléhavý keřík, kvetoucí brzo na jaře. Podle pěstovaného druhu je třeba zvolit slunné nebo polostinné stanoviště. Chcete-li si zkrášlit zahradu, vysaďte si do ní jasmíny.


Nejvíce vaši zahradu provoní na jaře. Jeho květy a lístky mají… Pokračovat ve čte. Pustoryl - tak neosobní název. A čím Vás tento keř může zaujmout?


Co se týče klimatu, snese jasmín krátkodobé sucho i lehkou zimu (až do −°C). Ve větších mrazech je nutné jasmín chránit.

Jasmín je nenáročný na pěstování. Chci se zeptat na zkušenosti s jasmínem. Mám dva jasmíny (každý v jednom květináči) v pokoji. Budovat a modelovat svět je v každém z nás už geneticky.


A to nejen rozmnožovat a hromadit. Mozkový systém a psychika k tomu mají nástroje. Autor: Archiv ireceptar. Gardénie je citlivá na zplodiny z plynových spotřebičů, neměla by proto stát v kuchyni, pokud máte plynový sporák, ani v místech, kde jsou plynová kamna. Přestože termín ´ jasmín bílý ´ býval mnemotechnickou pomůckou pro výuku Morseovy abecedy, ve skutečnosti bílé květy se žlutým středem, jež jsou u nás nazývány jasmínem, mají název zcela jiný.


Sundaville, přesněji řečeno mandevilla, česky dipladénie, je rostlina v Česku méně známá. O to větší je zájem o její pěstování , které se v. Jasminum polyanthum - jasmín mnohokvětý (READERS DIGEST VÝBĚR) Stálezelený popínavý keřík s tmavě zelenými lichozpeřenými listy složenými z pěti až. Potřebuje čerstvou, nepříliš suchou, živnou, propustnou a proteplenou půdu.


Sází se většinou na slunné místo (orientované nejlépe na jižní až jiho - západní stranu), pokud možno chráněné před velkým větrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky