pátek 30. října 2015

Jak zlikvidovat krtka

Jak vyhnat krtka ze zahrady? Způsobů, jak se ho zbavit, je spousta. Většina funguje jen dočasně, proto je dobré metody střídat. Když na něj něco líčíte, dělejte to v rukavicích.


Na lidský pach je zvíře velmi citlivé.

Past se zakope do země tak, aby navazovala na krtkovu vodorovnou chodbičku. Krtek který chodby pravidelně používá vleze do pasti, ale ven už se nedostane. Nastražené pasti se musí každý den kontrolovat, aby se chycený krtek v pasti netrápil. Krtek patří mezi savce, takže se ho týká Zákon č. Pozor, krtka můžete jen vyhnat.


Pokud se rozhodnete přesto svého nepřítele navždy zbavit, hrozí vám pokuta od veterinárn. Jak chytit krtka a co určitě nezkoušet Pokud nepoužijete pasti, můžete si vyčíhnout, kdy krtek ryje, pak si na něj počkat, chytit jej so kbelíku a odnést hodně daleko. Určitě nezkoušejte vyplavovat vodou , protože krtek je dost zdatný plavec.

Recepty, jak se ho zbavit, jsou nejvíce diskutabilním tématem zahrádkářů. My vám teď dáme ty nejlepší rady, jak s krtkem skoncovat nebo ho alespoň vyhnat k sousedům. Jak ulovit krtka : vyčíhněte si kudy jrtek chodí, tj. Ale měli byste je dobře zahrabat, abyste kromě vypuzení krtka neotrávili například vaší kočku nebo psa, případně aby si s gelovou pastí nehrálo vaše dítě. Gelovou návnadu byste do krtkovy nory měli určitě klást v gumových rukavicích, krtek má citlivý čich a pokud ucítí člověčí pach raději se návnadě vyhne.


Tipy, jak se zbavit krtka Zobrazit fotogalerii U rozhrabování krtinců se totiž můžete i utěšovat (a to v podstatě po celý rok, protože krtek sezonu nezná a ryje kdykoliv, více zde ): „Výskyt krtka značí, že půda ve vaší zahradě je v dobré kondici. Ra jak se zbavit krtka na zahrádce, je mnoho. Bohužel většina nefunguje.


Nebo funguje jen chvíli. A zaručený recept neexistuje. Chce to zkoušet, zkoušet a zkoušet. Tady je mnoho tipů, jak jsme je sesbírali sami, slyšeli o nich nebo nalezli na internetu.


On ryje jen určité hodiny. Když ze začly špejle hýbat (naklánět a padat), poznali jsme kudy přesně krtek leze. Pak stačí se opatrně přiblížit rychle ho podrýt ,vyhodit h na povrch a hned chytit.


Zabere to ale dost času a chce to trpělivost a hbitost.

Krtka jsme odvezli daleko od zahrady. Připravili jsme pro vás ucelený článek, ve kterém detailně popisujeme, jak se zbavit krtka na zahradě aniž byste ho museli zabít. Nezapomeňte, že krtek je obecně chráněný a jeho likvidace či hubení je dle zákona zakázané. Zbavte se krtka , ale nechte ho žít, je užitečný.


Existuje však několik dobrých triků, kterými můžete krtka poslat o dům dál. Nutno předem poznamenat, že jsou to potvůrky šikovné a na každého funguje něco jiného. Je tedy potřeba boj brzy nevzdávat a zkoušet. Ten kdo podobně jako já už vyzkoušel návody jak zlikvidovat krtka ví, že je to neuvěřitelně velký problém i pro nás – inteligentní homo sapiens. Jak je vidět, návodů na zbavení se krtka je mnoho a záleží na každém z vás, jakou z výše uvedených metod upřednostníte.


Vaše zahrada však při troše vaší snahy má určitě šanci zavřít před těmito malými černými návštěvník. Na této stránce naleznete veškeré odpovědi na dotaz na téma: Jak zlikvidovat krtka ? Primitivní krtek opakovaně vítězí a dohnat ho k tomu, aby si sbalil své kufry a děti a odešel z pozemku je těžký úkol. Tím spíš, že je krtek chráněný.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky