pátek 23. října 2015

Velkokvětý venkovní ibišek

Deutschlands größter Preisvergleich - mehrfacher Testsieger mit TÜV-Zertifikat! Sicher durch den Winter. Venkovní americké ibišky jsou velmi atraktivní díky svým velkým výrazným. Velkokvětý ibišek patří mezi vytrvalé byliny z rodu slézovitých.


Zahradnictví, specializující se na pěstování těchto rostlin, nabízejí mnoho různých kultivarů co se velikosti samotných rostlin i barev květů týče.

Květy, vykvétající na dřevitých stoncích, mohou být buď jednobarevné, nebo s takzvaným barevným okem. Ibišek velkokvětý patří k jedné z nejpopulárnějších rostlin, které zdobí naše zahrádky. Americky nebo bahenní, jak bývá velkokvětý ibišek někdy. Dnes už jsou vyšlechtěné velkokvěté odrůdy s až patnácticentimetrovými květy v široké škále odstínů od bílé po sytě červenou. V podobě keříků či menších stromků bývá ibišek syrský oblíbenou ozdobou předzahrádek i solitérou přitahující pozornost návštěvníků větších zahrad.


Ibišek Syrský dobře snáší řez, který provádíme nejlépe v předjaří. Zejména u starších rostlin je třeba větve spíše prostříhat, než zkracovat a pustit světlo do keře. Hlavně odstraníme i všechny větve suché a zmrzlé.

Ibišek dobře obráží a ještě v témže roce stihne vykvést. Ibišek Old Yella budí v zahradách pozornost na první pohled. Pojem venkovní ibišek může být v současné době poněkud zavádějící. Venku se totiž stále častěji pěstuje kromě ibišku syrského také ibišek bahenní (označovaný též jako americký či velkokvětý ). Tato rostlina jistě vzbudí obdiv všech kolemjdoucích. NÁVOD NA PĚSTOVÁNÍ:Tyto dřevnaté byliny kvetou od.


Podrobný popis produktu Hibiscus moscheutos Luna Pink Swirl - ibišek bahenní, velkokvětý. Nové kultivary Ibišků jsou vytvořeny vlastním opýlením,. Pěstování ibišků ze semínek.


Pro získání kvalitního semene si vyberu. Muškáty (pelargonie) a jejich zazimování řeší snad každý pěstitel balkonových rostlin. Hitem letošních květinových výstav byl velkokvětý ibišek. Patříte-li k těm, kteří podlehli kouzlu nejen jeho, ale všech venkovních ibišků , měli byste vědět, jak je. Někdy je též nazývaný ibišek americký.


Typickou rostlinou pro plné léto je například venkovní ibišek. Jedná se o ibišek venkovní , dřevnatou bylinu kvetoucí od léta do pozdního podzimu až do silnějších mrazů. Zatímco ibišek syrský je keř s dřevnatým kmenem a větvemi, ibišek bahenní je bylina, která na zimu zatahuje.

Pokud potřebujete přesadit ibišek syrský pěstovaný ve volné půdě, pak nejvhodnějším obdobím je podzim, případně počátek jara. Tyto ibišky raší poměrně pozdě, tj. Ibišek moscheutos Mallow Rose - semena ibišku mrazuvzdorného. Ibišek bahenní, zvaný také jako Ibišek americký či velkokvětý má svůj domov hlavně u. Ibišek vyžaduje zeminu čerstvou, nepříliš suchou, propustnou a proteplenou s dostatkem živin.


Na mladé ibišky (semínka) je nejvhodnější zakoupit výsadbový substrát, ale pokud jste škudlil, tak postačí, pokud smícháte-li zahradní zeminu s kouskem kompostu a rašeliny. Pokud máte ibišky, které již disponují kořenovým systémem, nemusíte nic moc řešit. Nejčastěji u nás pěstovaným ibiškem je ibišek syrský (Hibiscus syriacus), který dokáže dobře odolat našim podmínkám.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky