úterý 27. října 2015

Kuna skalní odchyt

Riesenauswahl an Markenqualität. Folge Deiner Leidenschaft bei eBay! Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche.


Alles finden, was Sie brauchen.

Kuna vleze do pasti za návnadou umístěnou na houpací desce, a jakmile se této desky dotkne, uzavřou se dvířka. Sklopec poslouží nejen pro odchyt kun, ale i lasic, potkanů a další škodné s ohledem na její velikost. Zvíře je uvnitř uvězněno, ale nijak si během odchytu neublíží. Kuna skalní má dlouhé štíhlé tělo s hedvábnou srstí a bílou náprsenkou. Polštářky na tlapkách má pokryté srstí.


Sada vnadidel Hagopur na predátory pro odchyt do sklopců. Hagopur – praktická sada vábidel na lišku, kunu, mývala a ostatní malé šelmy. Určená pro nalákání škůdců do sklopců a.

Vzhled - Tato šedohnědá šelmička s bílou náprsenkou má krásnou hedvábnou srst, štíhlé dlouhé tělo a silné zadní nohy. Ráda požírá šípky, bobule a třešně. Kunu skalní není snadné spatřit, protože je aktivní hlavně v noci a ve dne vylézá jen zřídka. V zimě jsou vidět její stopy ve sněhu, v létě po sobě zanechává hromádky výkalů, které často obsahují pecky.


V oblasti, kde se vyskytuje tetřev hlušec, tetřívek obecný, jeřábek lesní a koroptev polní můžete kunu skalní lovit celoročně. Právě kuna skalní se totiž dovedla přizpůsobit i životu ve vsích a městech, kde loví mimo jiné i holuby. Kuna ze skal a měst V přírodě obývá kuna skalní skalnatou krajinu s roztroušenými lesy – od nížin až po vysoké hory.


Pouze v oblastech chovu tetřeva, tetřívka, jeřábka a koroptve se smí lovit po celý rok. Návod na složení a nastražení skládacího sklopce na kuny , tchoře a kočky Gaun - lapák, sklopná past na kuny, odchyt kun - foldable hunting basket. Oproti tomu kuna skalní (Martes foina) je zvyklá na soužití s člověkem.


Odpověď: Pokud máte něco na půdě nebo v podhledu co dělá hluk, tak to bývá převážně kuna , která tam žije. Je potřeba udělat v první řadě průzkum a podle trusu se pozná co tam máte a pak se zvolí správná metoda na daného škůdce. Populace kuny skalní je stabilní.


Bohužel jediným povoleným způsobem je odchyt kuny do sklopců. Avšak upozorňujeme na to, že je kuna extrémně chytré zvíře a pravděpodobnost, že do. Pokud vás však otravuje už dlouho, přijde vám určitě vhod výjimka ze zá.


Hlavními smysly kuny jsou zrak a sluch. Proto se kuna chytne snadno do želez nebo do jiných lidských nástrah.

Stěhuje se už i do měst. Právě nyní začíná období, kdy můžete na nechtěného nájemníka pod svou střechou narazit. Deutschlands größter Preisvergleich - mehrfacher Testsieger mit TÜV-Zertifikat! Základním rozlišovacím znakem, byť ne jediným, je tvar a barva náprsenky.


Zatímco u kuny skalní má zpravidla bílou barvu a zasahuje až na přední končetiny, u její příbuzné je nažloutlá a na končetiny nezasahuje. Dokáže se protáhnout i velice úzkými štěrbinami. Mláďata rodí na jaře, v průběhu dubna a května.


Kuna je všežravec, loví obratlovce (myši, potkany), žížaly, hmyz a živí se bobulemi, šípky, třešněmi apod. Kuna je aktivní především v noci, kdy vylézá ze svých úkrytů. Prostory, které obývá si často značkuje trusem obsahujícím pecky ze spořádaného ovoce. Kuna se živí především hlodavci a dalšími drobnými savci, nepohrdne ani obojživelníky a plazi. Na podzim tvoří většinu jejího jídelníčku ovoce.


Tam, kde jsou lesy osídleny kunou lesní, obývají skalní kuny vesnice i města, okraje vodních nádrží nebo otevřené oblasti s živými ploty, zídkami a seníky nebo stodoly v polích. Kuna lesní a kuna skalní se do značné míry jedna druhé vyhýbají. Myši tvoří její hlavní složku potravy, požírá však krysy, potkany, ale i dešťovky můžou být významnou částí její koři.


Opuštěná doupata často zabydlují jiné, nové kuny. Nory jsou při výstavbě vysypávány vrstvou plev, jež přitahují myšovité hlodavce, za kterými se často do nory pustí i kuna.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky