úterý 11. září 2018

Vistárie pěstování

Autor: Archiv ireceptar. Při jarní výsadbě zkrátíme sazenici na pupenů a ostatní, pod ním vyrůstající dlouhé výhony svírající ostrý úhel s hlavní osou, zkrátíme na tříoké čípky a krátký trnový obrost. Vistárie - jedna z nejkrásnějších popínavých dřevin. Roste také v květináčích.


Popínavé rostliny vypadají na různých konstrukcích a na zdech opravdu hezky. Jednou z nich je i vistárie , která má až půl metru dlouhá, bohatá květenství.

Sice si budete muset několik let počkat, než se budete moci z květů těšit – v závislosti na podmínkách totiž kvete pět až osm let od výsadby, ale výsledek stojí za to. Než se však pro její pěstování rozhodnete, je třeba zmínit, že jde o jedovatou dřevinu, a tak se nehodí do. Zahrnuje druhů a je rozšířen ve východních oblastech USA , Číně a východní Asii. Jsou to dřevnaté liány s bohatými hrozny motýlovitých květů.


Wistárie pěstování vistarií. Pěstování vistárie dostatečně teplé a slunné stanoviště. Pokud se rostlině daří, jsou výhony doslova obsypány květy.


Po odkvětu se tvoří plstnaté lusky, které rostlinu zdobí na podzim.

Až po úplném odkvětu se zcela rozvinou lichozpeřené listy. Protože vistárie kvete na slabších postranních větvičkách, musíme je vždy při případném řezání nebo zmlazování šetřit. Kvete v období dubna až května. Nevyplácí se ji podcenit. Nezřídka se vyšplhá do výšky až m. Obvykle kvete současně s vyvíjejícími se mladými pérovitými listy.


Na podzim se listy krásně vybarvují do zlatožluta. Oblíbená byla nejen v Číně ale hlavně v Japonsku. Záznamy o tom, jak pěstovat miniaturní vistárie v nádobách. Pro zdárné pěstování vyžadují výživnou, propustnou půdu a chráněnou slunnou polohu.


Můžete využít drátěné mříže nebo konstrukci z latěk. Většinou ji bohatě udrží pergola. Přinášíme rady, tipy a informace pro všechny zahrádkáře a milovníky pěstování.


Jen co se jaro přehoupne do své druhé půlky, probudí se do krásy půvabná vistárie a spolu s ní i zdi a pergoly, které zachumlá do barevných obláčků z květů. Ty provoní vzduch a do zahrady přilákají jednu velmi zvláštní včelu. Japonská vistárie - slabě rostoucí lijána.


Hrozny fialových květů jsou.

Má světle fialově růžové květy, ty jsou uspořádány ve volných hroznech. Listy jsou pernaté, skládají se ze úzkých a oválných listů. Ideální podmínky pro pěstování vistárie. Toužíte si ji také vypěstovat? Pro úspěšný růst potřebuje speciální požadavky.


Jestliže dojde k nevhodnému řezu a výsadbě, vše je ztraceno. Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Tato rostlina se také vyznačuje velmi rychlým růstem a bujením, proto je nutné mít ji pod kontrolou. Je to drobnější vistárie než čínská příbuzná.


Její květenství jsou však bohatší a dlouhé až cm. Mají většinou sytě modrofialovou barvu. Je choulostivější na mráz.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky