pondělí 19. března 2018

Léčivé účinky levandule

Buchen Sie Ihr Wunschhotel schnell und einfach mit der HDE Preisgarantie. Jetzt einfach anmelden und buchen! Nur für unsere Geschäftskunden. Levandule in Brünn reservieren.


Schnell und sicher online buchen.

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Je to oblíbená bylinka pro svou dlouhotrvající vůni i po usušení a také pro své léčivé účiny i schopnosti odpuzovat hmyz. Pěstování levandule Je to vytrvalý polokeř dorůstající při kvetení až do výšky cm. Kvete od června do srpna. Květenství levandule je léčivou surovinou, ze které se také získává levandulová silice, která má stejné účinky jako květy, jen jsou poněkud silnější.


Tato bylina pochází zezápadního středomoří a její léčivé účinky objevili jako první staří Římané. Zmínit musíme její zklidňující účinky.

Kladný vliv (při vnitřním i zevním použití) na má na bolesti hlavy, závratě, nespavost, nervozitu či depresivní stavy a pomáhá ulehčit i od všudypřítomného stresu. Informace o levanduli lékařské rostlině s léčivými účinky. Doporučené dávkování, jak levanduli užívat, možné vedlejší účinky levandule , na co si dát pozor a jak působí na lidské tělo, plus něco navíc.


Uvařte si relaxační čaj. Použijte po jednom dílu sušené levandule , heřmánku a mateřídoušky. Popíjejte, když jste ve stresu nebo na dobrý spánek.


Přidejte několik kapek levandulového oleje do vašeh. Lidově se levandule nazývá také jako dulenka , devandule , špikanard nebo špikrnát. Uklidňuje nervovou soustavu, nervozitu, podrážděnost, mírní nespavost, pomáhá při závratích, tiší bolesti hlavy, povzbuzuje slinivku, potlačuje růst baktérií. Tato léčivá rostlina, ale i koření je domovem v jižní Evropě, kde.


Klouby, svaly, rány Pokud si připravíme levandulový olej, můžeme ho použít na bolavé klouby, na různé namožené svaly i na léčbu jednotlivých ran na povrchu těla. Nežádoucí účinky Bylina nemá žádné nepříjemné účinky , ale v silných dávkách omamuje, proto při vnitřním užívání platí zásada, že se musí užívat s mírou (nesmí předávkovat). Lze ji konzumovat vnitřně a pak účinkuje při bolestech hlavy a závratích. Připomeňme si nyní ty nejdůležitější z nich.


Používají se také jako spazmolytický prostředek při žaludečních, střevních a ledvinných kolikách. Květy levandule mají zklidňující a mírně sedativní účinky při závratích, migréně, nespavosti, neurastenii, nervovém přetížení a hysterii.

Droga účinkuje také žlučopudně při žlučníkové dyskinéze, větropudně při nadýmání a také diureticky. Léčivé účinky levandule při vnitřním užití Sušené květy se už tradičně používají pro přípravu čaje, který má relaxační a uklidňující účinky. Multifunkční léčivé účinky levandule. O faktu, že je levandule léčivka, není pochyb.


I malá levandule v květináči může mít skvělé účinky. Výborná je hlavně při potížích strávením, v období klimakteria a také při různých. Jaké jsou léčivé účinky levandule lékařské?


Uklidňuje, hravě zatočí s nervovou slabostí, s nespavostí nebo s migrénami, které bohužel jednou za čas trápí každého z nás. Půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky , k. Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Jako redakce portálu sazenicka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky