středa 28. března 2018

Nový epochální výlet pana broučka tentokráte do xv století

Nový epochální výlet pana Broučka tentokráte do XV. Postavy Matěj Brouček – hlavní postava, pan domácí a majitel třípatrového domu v Praze, který se čistě náhodou po návštěvě hospůdky Vikárky zatoulá do husitské prahy. Tebe teší v rubrice Maturitní rozbory, Rozbory děl. Nenech ho čekat dlouho :-).


Jedná se o druhou autorovu povídku, jejímž hlavním hrdinou je typický měšťák, majitel činžovního domu, Matěj Brouček.

Jan Domšík od Zvonu – Středověký měšťan, který se pana Broučka ujme po jeho příchodu. Nakrmí ho, ubytuje a ukáže mu starou Prahu. Je to statečný a uvědomělý vlastenec. SPN - Státní pedagogické nakladatelství, SPN - Státní pedagogické nakladatelství.


S ulehčenou plecí i myslí chvátal pan Brouček dále. Svatopluk Čech ( ) český básník, prozaik, novinář a. Ale brzy zabloudil v neznámých ulicích středověké Prahy, takže teprve po dobré hodině šťastně.

Pražský měšťan pan Brouček je typickým příkladem maloměšťáka. Má rád pohodlí, rád se dobře nají a napije a také má rád peníze. Líbil se mi úryvek v čítance, pak celá knížka, pak jsem si přečetla ještě další díly. Ty si na rozdíl od prvního už.


Obecná charakteristika díla. Jeden z nejzábavnějších románů české literatury. Uviděl pana Broučka, pozval ho do hospody a divil se, kde že to pan Brouček opět byl.


Pan Brouček byl přesvědčený, že z hospody vede nějaký tajný východ do patnáctého století. Prohledal celou hospodu a nic nenašel. Ta první se jmenovala „Pravý výlet pana Broučka do Měsíce“ a je v této knize zmiňována.


Funkce je dostupná pouze pro přihlášené. Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení. Srovnejte ceny, přečtěte si recenze, najděte podobné produkty a příslušenství.


Ale vtom zalehl sem zvenčí opět mohutný hlahol zvonů a pobídl pana Broučka — tušícího v něm poslední zvonění na poplach proti vítěznému snad již nepříteli —, aby si pospíšil s převlékáním. Století has 1ratings and reviews.

Maxim said: Na obranu tohoto díla musím říci, že nakonec to n. Dnes objednáte, zítra vyzvednete… a můžete začít číst. Bez obalu, mírně opotřebovaná. Epochální výlet pana Broučka do XV. In Výlety pana Broučka I – III.


Deník přidal(a): valasek. Přidáno na: Studijni-svet. Postavy: Matěj Brouček – vlastní v Praze dům, je líný, zbabělý, sebevědomý, představuje typického Pražana devatenáctého století. Husité zpočátku pana Broučka podezírají z toho, že je Zikmundův špeh, ale pak mu uvěří a přijmou ho mezi sebe. Pan Brouček se seznámí s paní Magdalenou,manželkou pana Domšíka, a její dcerou Kunhutou, jejíž krásou je ohromen.


Děj se odehrává v Praze v 19. Jednoho večera se vracel z hospody Na Vikárce a cestou spadl do nějakého sklepa.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky