čtvrtek 22. března 2018

Květináč orchidej

Ten postupně celý zežloutne a předčasně opadne. Preventivní opatření jsou prostá: rostlinu nemlžte a držte na teplém, polostinném místě. Kateřina Látková: Dostala jsem orchidej, která však neměla žádné označení druhu, prosím proto o její identifikaci.


Všimla jsem si, že jí zežloutly spodní listy. Předpokládala jsem, že to bylo způsobeno přechodem do nového prostředí – umístila jsem ji na okno, pod nímž není topení, je lehce zastíněno pootočenými žaluziemi a zároveň ho vůbec neotvírám. Snad každý ví, jakou radost dokáže udělat rozkvetlá orchidej.

A kdo už ji doma někdy měl, ví, že tato křehká květina potřebuje speciální péči. Správný květináč na orchideje by měl dále být co nejvíce vzdušný, to znamená, že by dno mělo mít co nejvíce otvorů, případně i středové vyvýšení. Cílem je, aby substrát v květináči prosychal co nejrovnoměrněji.


Autor: Archiv ireceptar. Ne všechny orchideje sídlí v korunách stromů. Některé koření v zemi, jak se na rostliny sluší a patří. Z toho plyne i odlišná péče o ně – květináč vyžadují a potřebují také hojnější zálivku.


Je vyroben z pevného plastu, takže ho můžete umístit i ven. Květináč ale nesmí ve vodě nebo hydrogelu stát, ke spodním dírkám se musí dostat vzduch!

Od věci také není umístit (v zimě) na radiátor pod orchidejkami vodní odpařovač. Stündlich neue Top-Urlaubs-Angebote! Last Minute Reisen bis -. Ferienwohnungen im Vergleich!


Veranstalter-Vergleich buchen! Květináč na orchidej obal na orchidej - bílý Porcelánový obal inspirovaný životem orchidejí je nejen elegantním, ale v první řadě velice funkčním interiérovým doplňkem. Otvory poskytují vzdušným kořenům dostatek potřebného světla a zároveň prostoru. Obal je vybaven stupínkem, aby květina nestála ve vodě.


Phalaenopsis je umělá bílá orchidej s výškou 100cm je vhodná do tmavých místností nebo pro často cestující, kteří nemají čas se starat o živé rostliny. Vypadá velice věrohodně. Na obrázku kusů a květináč Laos gold. Záleží také kde máš orchideje doma umístěné, zda je rosíš a také v jakém substrátu jsou. Od toho všeho se také odvíjí zálivka.


Je třeba odzkoušet a vybrat to, co bude tvým orchidejím nejvíce vyhovovat. Květináč závěsný, Létající orchidej, transparentní Dovnitř zahnuté hrdlo zabraňuje unikání vlhkosti při vypařování zálivky a tak vytváří uvnitř vázy klima ideální pro zdravý růst orchidejí rodu Phalenopsis a obecně všech epifitních rostlin. Vaše nově zasazená orchidej bude potřebovat nějaké živiny do doby, než se začnou objevovat nové kořeny a rostlina začne aktivně růst.


Bylo zjištěno, že některé orchideje, které byly přesazeny, rok poté nevykvetly. Orchidej důkladně zalijte.

Mějte trpělivost, rostlina jakmile se v novém květináči uchytí, bude silnější než kdy předtím. Nádoba by neměla být příliš velká. Pokud se kořeny derou na povrch květináče, vůbec to nevadí, světlo a vzduch jim svědčí.


Díky tomu, že kořeny nepotřebují tmu, můžete zvolit i efektní průhledné květináče. Můžete být obdivovatelem bonsají, nebo shánět květník na orchidej – máme všechno! Líbit se vám budou designové i okrasné květináče, které rozzáří i ten nejchmurnější den. Stačí si jen vybrat z pestrobarevné škály odstínů.


Pokud si potrpíte na trendy, budete nadšení moderními květináči.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky