pátek 30. března 2018

Ženšen pětilistý sazenice

Při sčítání obyvatelstva v Číně bylo zjištěno, že v oblastech, kde se pravidelně pije čaj z této rostliny žije nejvíce lidí starších 1let. Sazenice léčivých bylin. Gynostemma pentaphyllum). Tuto palmu řadíme mezi nejodolnější druhy palem.


Sabal Minor - původní výskyt USA - severní Karolína.

Patří mezi významné antioxidanty a pro své nespecifické (celostní) působení je řazen mezi tzv. Jedná se o popínavou rostlinu. Z čerstvých či sušených listů se připravuje čaj s mírně nasládlou chutí a vůní po lékořici. Lístky se nechají minimálně minuty vylouhovat. Roste v horských oblastech jižní Číny, v Thajsku a Japonsku.


V Číně je denně popíjen čaj z lístků ženšenu. Rostlina se vyznačuje svou lékořicovou vůní a nasládlou chutí. Již po tisíce let je pro své jedinečné účinky používán v tradiční čínské medicíně.

Obsahuje až čtyřnásobné množství léčivých látek než ženšen. Zvyšuje imunitu, fyzickou a psychickou kondici, příznivě ovlivňuje funkci jater. Lék, který můžete pěstovat v květináči. Stačí, když použijete několik lístků na čaj nebo salát denně – za krátkou dobu pocítíte příznivý účinek.


C, ale silnější mrazy ho mohou poškodit a raději ho přechováváme v místnosti. Omezíme zálivku a zeminu udržujeme jen lehce navlhlou. Přesto se stává, že rostlině přes zimu odumřou výhony. Rostlina Ženšen je považována za jednu z nejdůležitějších pro zdraví člověka.


V jižní Číně se denně popijí čaj z listů této rostliny za účelem získávání síly a energie. Pijte čaj z ženšenu pětilistého a budete žít do 1let. Dobrý den, zajímalo by mě, na co všechno působí ženšen pětilistý a jak z něho správně připravovat čaj.


Tato rostlina se vzhledově velmi podobá ženšenu pravému, dnes se nejvíce pěstuje ve Spojených státech. Denní dávka by neměla překročit gramy. Je považován za jednu z nejmocnějších bylin světa.


Jiaoguan je považován za jednu z. Vysazovat můžete i do zahrady, ženšen by měl být mrazuvdorný (okolo -15°C).

Je nutné ale rostlinu na zimu přikrýt. Výhonky většinou odumřou a rosltina přezimuje v kořenech. Ve venkovní výsadbě se daří rostlině na slunci nebo v polostínu v dobré humózní půdě se zálivkou. Semínka je nutné nejdříve namočit na jeden den do vody, aby jsme podpořili jejich klíčení.


Poté jsou semínka připraveny na výsev. Jako vhodný substrát se jeví pěstitelský substrát bohatý na živiny, či tzv. Bylina nesmrtelnosti, kterou můžete pěstovat v květináči. Byli to právě Číňané, kteří objevili jeho účinky srovnatelné s účinky pravého ženšenu.


Na rozdíl od něj je však cenově dostupnější a pěstuje se ve větším množství.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky