čtvrtek 29. března 2018

Petrželová nať

Můžete ji používat čerstvou nebo sušenou. Zelenina a zároveň koření. Zdraví prospěšné jsou jak kořen, tak i zelená nať.


Obsah blahodárných látek je ale v syrové nati vyšší než v tepelně. Vždy si ji kupuji čerstvou ať v zimě nebo v létě. Právě petrželová nať je velice oblíbená a využívá se do polévek, pomazánek nebo k masu.

Ne vždy se však sušení zdaří tak, jak bychom si představovali. Nať může ztratit chuť nebo nepěkně zežloutnout. Tato rostlina umí snižovat krevní tlak, zvyšuje průtok krve v ledvinách a působí na rozšiřování cév. Měly by se jí vyhnout těhotné ženy. Sušená nať není tak aromatická jako čerstvá, proto je dobré přidávat ji do vařených jídel těsně před dovařením a nechat ji jen krátce povařit.


Nať před promýváním ještě netrháme, ale celou kytici promácháme ve větší nádobě s vodou či přímo ve dřezu. Máme-li kytici svázanou od prodejce, tak ji určitě před mytím rozvážeme a ve vodě rozvolníme, aby se všechny nečistoty vymyly. Přírodní petrželová šťáva z čerstvé nati je výborným prostředkem k odpuzování hmyzu.

Též při štípnutí hmyzem se doporučuje postižené místo potřít čerstvou petrželkou. Odvar z petrželové natě působí jako vlasové tonikum, které může oživit lesk vlasů. Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie. Posypeme ji kari kořením a pepřem. Použití do polévek, omáček, pomazánek.


Je nejdostupnější, navíc obsahuje řadu živin a. PETRŽEL NAŤ - 100g, PETRŽEL LIST, petržel, petržel list, petrželová nať sušená prodej, účinky bylinek, prodej bylin KOŘEN, pastiňák, Pro své. Nať petržele je velmi cennou potravinu i léčivem. C z denní potřeby organismu mg. Nať poskytuje krát více provitamínu A (mg), než je potřeba (3-mg). Vložíme ji do mělké mističky s vodou.


Jemně nasekanou cibulku zpěníme na másle. Zalijeme vývarem a smetanou, promícháme a vaříme asi minut. Přidat produkt do oblíbených. Přidejte do oblíbených a upozorníme vás na novou akci Není v akci. Detailní popis produktu.


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Petržel se využívá jako.

Poté omáčku rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem. Tak jako většině bylinek i petrželi se daří na slunných stanovištích, s přímým slunečním svitem 6-hodin denně. O tom, že chuť je pro dobrou stravu důležitá, snad nikdo nepochybuje.


Důležitou součástí mnohých jídel jsou bylinky. Přemýšlíte často, co budete doma vařit? Pomůžeme vám s plánováním jídel i nákupů. Budete vařit zdravě a vyváženě. A navíc ušetříte čas i peníze.


Chlorofyl působí proti tělesnému zápachu, protože brání množení škodlivých mikroorganismů. Používá se jak v teplé tak studené kuchyni k dochucení a dekoraci slaných jídel. Otázka: Nať u petržele na záhoně žloutne a následně usychá.


Je příčinou nějaký škůdce, nebo choroba?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky