pátek 23. března 2018

Jak pěstovat meloun vodní

Jak zpracovat a uchovat cukety na zimu. Vyzkoušeli jste snad už všechny způsoby úpravy a oblíbená zelenina vám už, jak se lidově říká, leze krkem? Způsobů je hned několik.


Jak pěstovat vodní melouny. Vodní melouny (Citrullus lanatus) rostou na révách s velkými vrásčitými listy. Milují horko, a jakmile zakoření, divoce. Teploty při klíčení semena melounu obvykle nesmí klesnout pod 15°C.


Nejčastěji pěstujeme dva druhy melounů - meloun vodní a meloun cukrový. Meloun vodní má zelenou kůrku a červenou vodnatou dužninu. Meloun cukrový, zvaný též honeydew, je menší a má dužinu žluté barvy. Má tedy vyšší nároky na teplo, na kolísání teplot ve dne a ochlazení v noci, na déle trvající deště a špatné povětrnostní podmínky. Je to u nás nejvíce pěstovaný meloun.


Vyžaduje více tepla, než meloun cukrový. Sázení melounu V nejteplejších oblastech ČR je možné melouny pěstovat z přímého výsevu. Semena by měla být v místnosti o teplotě přibližně stupňů Celsia, která je pro klíčení melounů optimální. Většinou to však neporovnali s tím, jak roste a plodí rostlina, kterou nikdo nezaštipuje. Faktem však je, že vodní melouny zaštipování nepotřebují.


Rostlina nepotřebuje pomáhat. Sama se dobře rozvětvuje, vytváří květy i plody. Proto se dá říci, že je veškeré zaštipování docela zbytečné.


Zobrazení M eloun patří zaručeně mezi nejoblíbenější zeleninu letních měsíců. Meloun je močopudný, proto dokáže vaše tělo velmi dobře pročistit. Nejvhodnější je právě vodní meloun, který obsahuje nejméně cukru.


Jak vypěstovat meloun vodní ? Tuto dietu byste tedy neměli držet moc dlouho. Musíte ale počítat s tím, že rostlina po prvním plození vyčerpá většinu živin z půdy a další plody už nevyrostou, nebo budou velmi malé. Klasický vodní meloun vůbec není obyčejný. Obsahuje spoustu vitamínů a stopových prvků, které působí jako antioxidanty, chrání nás před nemocemi a mají blahodárný vliv na nervovou soustavu, vlasy, kosti, nehty a zuby.


Je známo několik druhů melounů, ale v podstatě se rozdělují na dva hlavní druhy, a to na meloun vodní a meloun cukrový. Nejznámější je meloun vodní , jehož dužina má jasně červenou barvu, čímž se liší od melounů cukrových. Nejrozšířenější meloun vodní , Citrullus lanatus, má kulovité plody, hladkou zelenou slupku a většinou výrazně červenou, výjimečně žlutou nebo oranžovou dužninou. Jsou mimořádně šťavnaté a jak říkají Italové, „člověk se jimi nají, napije i umyje“. Sponzor Stemelli Cesnek.


Semena před výsadbou by měly být namočeny ve vodě na° C, počkejte, až se prokslyutsya. K tomu dochází obvykle ve dnech 20. Mnoho lidí jednoduše nevěří, že ve svých dachách mohou pěstovat vodní melouny o hmotnosti 8-kilogramů nebo dokonce více. Jak ukazuje zkušenost, musíte znát některé jemnosti a triky. Navíc zelenina plná antioxidantů, karotenu.


Stále mu vyráží nové výhony. Také poprvé pěstuji meloun vodní. Plody se začnou tvořit pod květem. Jakmile květ odpadne, malý melounek začne pomalu růst.


Předpěstované sazenice vysazujeme koncem května nebo začátkem června. Neděláme kolem rostliny misky, aby mohla voda volně odtékat a nedocházelo k zahnívání kořenových krčků. Začněme úplně od začátku a to tím, že si vybereme místo, kde chceme melouny pěstovat. Pozemek by měl být na slunném místě.


Půda se musí připravit již na podzim zrytím či zoráním. Ačkoli Češi přicházejí na chuť i jiným, cukrovým variantám, vodní meloun zůstává stálicí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky