pondělí 19. března 2018

Hloh lavallův

Na podzim se listy mění z tmavě zelené barvy na červenou barvu. Ukázka textu z knihy Stromy a keře pro okrasné zahrady a parky, M. Tommasini Nakladatelství Brázda, s. Má rád propustnou půdu, výborně prospívá na slunném svahu. Je pěknou soliterou, ale využití nachází také ve stromořadích.


Je užitečný, protože jeho plody, které vydrží na stromku přes zimu, jsou vyhledávanou pochoutkou ptáků.

Fotografie jsou pouze informativní – k některým podobným velikostem u stejného druhu může být použita shodná fotografie. Plod: červená, dvousemenná malvice po několika kusech v chocholíku, velká - mm. Květ: strom kvete množstvím bílých květů v chocholících.


Odolnost: plně mrazuvzdorná rostlina. Stanoviště: slunečné až polostinné. Půda: hlinitá, neutrální.


Malý strom velikosti kolem 6m, koruna roste ze začátku vzpřímeně, později doširoka zploštěle kulovitého tvaru. Starší stromy rostou více do šířky, až m.

Listy mají zelenou barvu. Zelené listy na zimu opadávají před zimními měsíci. Rostlina vydrží teplotu do -°C. Dorůstá do výšky 5— 9cm. Trny jsou až centimetrů dlouhé, hnědočervené barvy.


Střední žebro listů je často na spodní straně růžové. Kožovité listy dlouhé až centimetrů jsou zdánlivě neopadavé. Teptve pozdě na podzim se zbarvují bronzově červeně nebo až do opadání v prosinci zůstávají zelené. Asi by tedy bylo správné název hloh Lavallův označit jako pravopisnou chybu - misspelling.


A pouze upozorňuji, že stejný problém je stále u dvou taxonů - Betula raddeana a Carya x lecontei. V prvním případě jsem žádný zdroj nenašel, ale. Níže naleznete zboží v internetových obchodech, které. Konkrétně se jedná o hloh lavallův.


Zjistěte ihne kde prodávají sazenice skladem i na e-shopu. Slohovky, referáty a čtenářský deník pro studenty středních škol. U nás nakoupíte nebo prodáte, co potřebujete! Postaráme se o bezpečné a.

Jabloň okrasná ´Royal Beauty. K nižší taxonomické jednotce můžete přidat vlastní komentář a poslat nám jej. Uvítáme také návrhy na doplnění databáze o dřeviny, které jste zde. Crataegus x lavallei Henricq.


Přispívá k udržení normálního krevního tlaku. Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas. Hloh peřenoklanný Hloh vratičolistý Hloh Lavallův Mahonky a dřišťálky Jedlým keříkem, který se pěstuje téměř výhradně jen na okrasu, je mahonie cesmínolistá ( Mahonia aquifolia ), které se v USA říká Oregonské víno.


Obvykle se pěstuje jako alejový strom).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky