čtvrtek 21. prosince 2017

Vinná réva výsadba

Riesenauswahl an Markenqualität. Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen.

Wir machen die Rückgabe einfach. Výsadba sazenic Sazenice je nejvhodnější vysazovat na jaře zhruba od poloviny dubna do poloviny května, ale do výsadby se můžete pustit i na podzim, nejlépe v říjnu. V místě, kam chcete rostliny vysadit, si nejprve vytyčte vzdálenost jednotlivých sazenic a zatlučete zde opěrné kolíky. S naším zahradníkem Martinem jsme pro Vás natočili návod jak zasadit révu vinnou. Réva rodí na nových výhonech, které vyrůstají na dvouletém dřevě ( ne na stařině), a podle toho řežeme.


Obrázky ukazují, jak se řeže. Výsadba sazenic vinné revy se podstatně liší od výsadby keřů a stromků,proto jí věnujeme patřičnou pozprnost.

Révové keře rostou na stejném místě. Réva při dobrém zacházení může vydržet na pozemku i několik desítek let, proto pro ni musíme půdu velmi dobře připravit. Pozemek, kde ji budeme pěstovat, nejdříve zbavíme všech náletových dřevin a pařezů. Výsadba révy vinné Révu vinnou vysazujte na slunné, teplé místo, například na jižní stranu domu.


Množení formou řízkování je u révy velmi jednoduché. Jak na množení révy se tedy dozvíte v tomto článku. Stroj vybavený GPS (satelitní) technologii, která umožňuje nejpřesnější možnosti sázení révy vinné. Výsadba sazenice révy Když je půda prohřátá (na zmíněných °C), což bývá v třetí dekádě dubna, révu sázíme.


Do té doby máme sazenice uložené ve studeném a stinném sklepě, ve vlhkém písku. Pojďme si popsat základní požadavky na úspěšné pěstování vinné révy krok za krokem. Původ kulturních odrůd V. Růvek, který ji překrývá, musíte po deštích odhrnovat, aby se k očkům dostal vzduch, a zase opatrně nahrnovat zpět. Při této práci se snažte nepoškodit rašící očka.


Po vyrašení ponechejte na keři jen dva výhonky. Jistě jste se již setkali s.

Dnes mi došly poštou sazenice révy vinné stolní pro malou zahrádku. Nikdy jsem ji nepěstovala. Poradí mi někdo, co s nimi mám nyní dělat?


Réva ař už pravokořenná nabo roubovaná se sází hluboko hlavně proto, že kořeny jsou podstatně citlivější na mráz než kmínek. Bobule mají velmi příjemnou chuť. Odrůda je vysoce odolná vůči mrazu i chorobám. Plody dozrávají ke sklizni koncem září.


Je architektonicky zajímavým vertikálním prvkem zahrady, a to zejména na podzim, kdy má nádherně vybarvené listy. Můžeme ji využít na zakrytí méně vzhledných zdí. Ale určitě ji pěstujeme spíše pro její lahodné plody než jako okrasnou rostlinu. Nabízíme Vám sazenice především rannějších odrůd s vyšší odolností vůči mrazu i chorobám.


V jarních měsících dodáváme prostokořené sazenice, v létě a na podzim pak kontejnerované rostliny. Vinná réva dnes nechybí prakticky v žádné zahradě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky