pondělí 25. prosince 2017

Grilované sardinky

Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Rozehřejte grilovací pánev na střední stupeň. Grilované sardinky podle chuti opepříme a případně posolíme.


Přeložíme je na servírovací mísu a ozdobíme rajčetem s petrželkou. Slovenské jedlá a medzinárodná kuchyňa. Recepty pre chutný život.


V pokračování úspěšné knihy Šéf na grilu, vám Zdeněk Pohlreich poradí více než tipů na skvělé steaky, hamburgery, zeleninové saláty, ryby, dezerty, ale i koktejly. Ingredience čerstvých sardinek lžičky olivového oleje šťáva ze citronů lžíce sušeného oregana pepř Postup Připravíme si. V současné době ale není problémem získat je i čerstvé , jelikož oddělení ryb v mnoha řetězcích dokáže našim požadavkům vyjít vstříc.


Do mísy dáme sardinky , česnek, citron, bobkový list, tymián, víno, ocet, sůl a pepř. Pripravte si z nich rýchly obed alebo večeru. Marinádu přendejte do malého rendlíku a na prudkém ohni ji zahřejte. Viac o sardinkách si môžete prečítať v mojom článku tu.


Rozložíme je na pekáč, zalijeme marinádou a dobře promísíme. Sardinky servírujte pokapané horkou marinádou. Grilujte po dobu 3-minut z každé strany, dokud se sardinky nepropečou. Rozpalte gril na 2– 3°C a než bude mít správnou teplotu, naložte si sardinky (před naložením je opláchněte vodou a osušte).


Jsou malé, proto jim na marinování stačí – minut a jsou připravené ke grilování. Poté je vložíme do misky, potřeme prolisovaným česnekem, zakápneme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Poté necháme marinovat v lednici (asi hodinu). Korenín netreba veľa, aby sa nepotlačila chuť jednotlivých potravín.


Citronovou kůru a prolisovaný česnek promícháme s olivovým olejem a směsí potřeme připravené sardinky. Můžeme je také grilovat na rozpáleném grilu po dobu asi minut, podle velikosti ryb. Podáváme ozdobené lístky estragonu a plátky citronu. Určitě ochutnejte i grilované olihně (lulas ) a sépie ( chocos ). Křehké maso se ugriluje poměrně rychle a není potřeba jej chystat dopředu. Základním předpokladem je, aby byla ryba čerstvá.


Tradičních receptech s dalšími tisíci lahůdek. Nestává se až tak často, že by recept na který narazíme v Masterchef Australia zůstane v našich myslích tak dlouho a odolává čekání až dokud nenastane vhodná chvíle ho vyzkoušet. Citrónovou kůru a utřený česnek promícháme s olivovým olejem a směsí potřeme připravené sardinky. Dobře s nimi kontrastuje citronová omáčka, míchaný salát a opražené bílé pečivo z grilu. Uvidíme, jak máme rybičky vykostit, očistit a uvařit citronový konfit.


Postup přípravy receptu: Vykuchané sardinky omyjeme, osušíme a přelijeme polovinou marinády, kterou si připravíme smícháním oleje, mletých semínek. Postup: Vyčistené sardinky znútra i zvonku posolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme korením na ryby, pokvapkáme olejom a necháme minút odstáť. Zmiešame ostatné suroviny a marinujeme v nich ryby najmenej po dobu min. Potom sardinky vyberieme, necháme. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima.


Dodají selen, který je důležitým protinádorovým minerálem. Krevety Saganaki s feta sýrem od FoodMILLblog. Jahodový salát s rukolou, hruškou, jablkem a modrým sýrem od FoodMILLblog.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky