pondělí 25. prosince 2017

Stáleplodící maliny

Voňavé maliny patří mezi nejlahodnější letní ovoce. Pro trvalou plodnost je však nutné maliníky udržovat řezem. Naše sazenice jsou zasazeny ve 2l kontejnerech vhodné k celoroční výsadbě i během léta, plodit budou již vtomto roce.


Vážení zákazníci, v současné době přijímáme objednávky na ovocné stromy a keře, které máme skladem v zahradnictví. V případě dotazů nás kontaktujte. Flora říše rostlin Aby ne, vždyť sklízet sladké lahodné plody až do zámrazu by chtěl určitě každý vyznavač tohoto skvělého ovoce.

Jak se starat o remontní (stáleplodící) maliny. Když si vysadíme remontní maliníky, můžeme je nastartovat buď na dvě menší úrody za rok, nebo na jednu velkou a dlouhotrvající úrodu. Mezi oběma možnostmi se rozhodujeme většinou podle toho, které maliníky v porostu převažují. Stáleplodící maliny Stáleplodící maliník plodí na jednoletých výhonech. Rozkvétá na vrcholových částech dřevnatícího letošního výhonu v srpnu a plody dozrávají od poloviny srpna až do prvních mrazíků.


MALINÍK Mezi nejoblíbenější letní ovoce patří bezesporu maliny pro svoji nezaměnitelnou vůni a lahodnost. Ještě než se rozhodneme pro výsadbu, měli bychom zvážit jednu z méně příjemných vlastností této rostliny – bujné odnožování. Pro maliník je ideální poloha orientovaná na jih, kam slunce svítí alespoň šest hodin denně.


Na zastíněných místech keře sice bujně rostou, ale méně plodí.

Zejména maliníky Primocane jsou pro svoji opakovanou sklizeň velmi žádané. Remontantní maliny mají oba typy šlahounů (ty, které plodí jednou i dvakrát do roka), zatímco letní maliny mají pouze šlahouny, které plodí 1x za rok. Plodí na jednoletých výhonech. Jak stříhat stáleplodící maliny Stříhání malin, respektive větví, které odplodily, provádíme pokud možno ihned po sklizení úrody, aby měly nové větve, které budou plodit následující rok, dostatek prostoru a světla a mohly zesílit.


Robustní vzrůst, bohatá plodnost, mrazuvzdornost a vysoká odolnost v… 1Kč. Cena produktu bez dopravy Na dotaz. Ostatní se zastřihnou jen částečně. Odplozené vršky či trochu víc, aby nebyly moc vysoké.


A tyto životaschopné keříky mohou být jednou plodící anebo také plodit po delší sezonu, pak jim říkáme remontantní. Jak stříhat maliny U keřů s dvouletým vývojovým cyklem provádíme střih maliníku tak, že po dozrání plodů uřízneme těsně u země všechny dvouleté výhony, které by už stejně nikdy neplodily. Zahradní maliny se většinou pěstují na různých typech vedení.


Maliny se rodí na maliníku. Jako nejpraktičtější se osvědčil pás rostlin mezi dvěma řadami opory (většinou bývá drátěná) umístěný tak, abyste se k maliníkům dostali z obou stran. Rostliny není třeba k opoře vyvazovat. Plody jsou velké velmi lahodné.


Díky šlechtění můžete pěstovat maliny různých barev, ostružiny bez trnů a dokonce malinoostružiník. Na dvouletých výhonech maliny dozrávají od poloviny do konce července, na jednoletých od září do poloviny října. Je vysoce odolný proti kořenovým chorobám, středně odolný plísni šedé.


Vysoce mrazuvzdorný, vhodný do všech pěstitelských oblastí.

MALINA STÁLEPLODÍCÍ - RUBUS IDAEUS HERITAGE - Remontantní odrůda maliníku. Jedná se o vzpříměný keř s pevnýmí výhonky. Plodi od srpna a poté od října. Rádi byste pěstovali maliny , ale bohužel nemáte zahrádku?


Nevěšte hlavu a zvolte zrovna tuto odrůdu maliníku. Je totiž menší vzrůtu a proto je možné ji pěstovat v nádobách nebo v menších. Heritage – je odrůdou stáleplodící, plodí od srpna do konce září, plody jsou středně velké, ale sladké a hodí se jak na přímou konzumaci, tak k dalšímu zpracování (šťávy, marmelády).


Jak pěstovat stáleplodící velkoplodé jahody. Uložil(a) Lenka Ondrůšková. Na výběr máme maliny červené, žluté i černé. Vy máte maliny remontantní, tzv.


Klasické, jednouplodící a taky původní plané (lesní) maliny, plodí na výhonech vyrostlých v předchozím roce. U nich platí ono dozrávat jen listí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky