čtvrtek 28. prosince 2017

Muchovník strom

TÜV Note Sehr gut beim Service. Schnell-Bonus bis 3€. Champion in der Kundenbegeisterung - servicevalue. Původní forma prý nemá moc dobrou chuť.


Vtedy je jeho široká koruna plná jemných výhonkov a má tak príjemný, hustý, kríkovitý tvar.

Nízký strom , jehož podlouhlé oválné listy jsou na jaře na rubu lehce plstnaté, později olysávají. Sněhobílé květy pokrývají v dubnu celý strom , z nich se vyvinou purpurově červené plody velikosti rybízu. Rýchle dodanie, skvelé ceny, kvalitné rastliny.


Nevadí mu mrazy, dobře zvládá i sucho a. Po naroubování pozorujeme po určité době slábnutí růstu. Jde o křížence velmi široce pěstovaného v Evropě, kde je pěstován od 17. Jde o apomiktický druh, pravděpodobně hybridního původu.


Je ozdobný květy, plody jsou jedlé.

Je znám též jako indiánská borůvka. Ihr Testsieger bis 500€ Bonus. Výborné modročervené plody chutí podobné borůvkám a. Opadavý listnatý strom či keř, který se v našich klimatických podmínkách využívá pro parky i zahrady především díky atraktivnosti květů, kůry, a pro podzimní zbarvení listů. Severní Ameriky, se na podzim. Na stanoviště není náročný, příliš mu však nesvědčí trvalejší přemokření.


Hodí se i do menších zahra dá se pěstovat i na balkóně. Indiánská borůvka, někdy se také můžeme setkat také s názvem aljašská borůvka či rozinkový strom. Jedná se o středně vysoký strom s oválnou korunou a hustým větvením.


Na jaře jej zdobí drobné, voňavé, hvězdicovité květy čistě bílé barvy. Dřevina je nápadná výraznými bílými květy v dubnu až květnu. Muchovník - indiánská borůvka.


Plody jsou malvice, zpočátku červené, pak až modročerné, ojíněné, chuti sladké a šťavnaté. Amelanchier je samosprašný, začíná plodit již ve třetím roce. MUCHOVNÍK - INDIÁNSKÉ BORŮVKY nebo také ROZINKOVÝ STROM.


Vzhledem i chutí plodů připomíná nejvíce kanadské borůvky, nenáročný keř dorůstající i několika metrů. Dobrý den, máte, prosím, někdo zkušenost s tím, jak pěstovat muchovník do stromku?

Jaká odrůda je nejvhodnější? Kvete v květnu a je samosprašný. Plody - malvice - jsou velmi šťavnaté, téměř černé kuličky.


Několikaletý strom poskytne osm až dvanáct kilogramů úrody. Plody bohaté na vitamíny se sbírají dvakrát až třikrát za léto a jejich využití je velmi různorodé. Lze je jíst syrové, nebo z nich připravit výborné šťávy, džemy, likéry i vína. Z exotických zástupců vhodných na menší pozemky zmiňme například svitel, magnolii či muchovník. Některé stromy se dožívají jen několika desítek let, maximálně jedno století.


Ale i tak jsou pro zahrádkáře moc důležité.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky