středa 27. prosince 2017

Jak pěstovat mango z pecky

A právě semena se u jednotlivých mangovníků liší a podle semene poznáte, odkud pocházelo právě to mango, na kterém jste si pochutnali. A původní lokalita také určí, kolik rostlinek je možné z onoho konkrétního semene vypěstovat. U indočínských druhů vyroste ze semínka jeden až dvanáct malých mangovníčků.


Když jsem zasadila celou pecku, tak mi nic nevyrostlo a tak jsem vyloupla jádro z pecky a protože mi nebylo jasné co má být nahoře a co dole, tak jsem jádro zasadila na plocho. S tou vodou je to pravda,když jsem odjela na několik dní z domu, tak předcházející mango uschlo.

Navod na to, jak si vypestovat rostlinu avokada z pecky. Ukazka mych zimnich pestitelskych uspechu. Vzhledem k tomu, že zima mu nedělá dobře, pěstování na zahradě se příliš nedoporučuje, ale pokud máte pecky z manga do zásoby, zkuste si je vypěstovat i venku, jen myslete na to, že zimu by rostlinka nemusela přežít.


Get without the ads. Skip trial month free. Unsubscribe from Aliturka T? Doma pak ze zakoupeného plodu vyjměte pecku, opatrně, abyste neporušili její obal.

Plody manga, které jsou právě nyní na trhu, u nás zdomácněly velmi rychle. Zralý plod má žlutočervenou slupku a kolem plochého semene je měkká žlutooranžová dužina. Po celý rok potřebuje dostatek světla. Hlavně v létě mangu prospívá plné sluneční záření.


Mango má rádo teplo a světlo. Starší mangovníky vydrží kratší pokles teploty ke °C. Pěstováním avokáda z pecky potěšíme zvláště děti. Budou nám při tom asistovat a navíc sledovat všechny vývojové fáze rostliny. Je to taková názorná pěstitelská pomůcka.


Avokádo z pecky se dá vypěstovat poměrně snadno a rychle. Je to skvělá příležitost, jak sledovat veškeré vývojové fáze rostliny. Také u manga, stejně jako v případě pěstování ananasu a jiných exotických plodin, vše začíná nákupem plodu.


K vypěstování půvabné rostliny avokáda budete potřebovat plod avokáda (Persea americana), zavařovací sklenici s vodou, keramický květináč, zahradnický substrát pro výsev, šídlo, ostrý nůž a špejle. Jak si mangovník (možná i mango :-)) vypěstovat z pecky Kupte si kvalitní plod manga Bylo by fajn, kdyby se vám podařilo získat plo který nebude příliš dlouho skladován v chladícím boxu. Ovšem když si z pecky avokáda, které sníte, vypěstujete novou rostlinu, má koupě plodu další smysl.

Pecka na párátku Semeno můžete vložit do vlhkého substrátu špičkou nahoru, nechejte ho z jedné třetiny až poloviny vyčnívat. Markéta Hubáčková Jsem maminka dvou dětí – školačky a předškoláka, se kterými ráda podnikám výlety do přírody i za kulturou. Naopak je chudé na sodík a tuk. Z pecek se můžou pěstovat jen podnože a na ně štěpovat ušlechtilou odrůdu.


Další metodou, jak pěstovat avokádo z pecky , je semeno ze čtyř stran nabodnout na párátka. Položte jej na plastový kelímek a naplňte jej vodou tak, aby část pecky koukala na hladinu. Přemístěte kelímek do tepla a pozorujte, jak rostlinka. POSTUP PŘÍPRAVY: Avokádo si doma můžete vypěstovat z pecky a to následujícím způsobem. Pokud by jsme takto neučinili tak by nám pak mohli na avokádu ze zbytků vznikat plísně.


Uvidíte, že vypěstovat mango z pecky není žádný velký problém. A budete mít vlastní plody – při troše trpělivosti – přímo doma. Neuritogen je doplněk stravy s obsahem kurkuminu, resveratrolu, extraktu z mango vníku indického (Mangifera indica) a vitaminů B Bve formě s usnadněným vstřebáváním. Jak vypěstovat mango z pecky.


Z pecky lze mango vypěstovat docela snadno. Nejprve pecku důkladně zbavte dužiny a pod tekoucí vodou ji pečlivě umyjte. Nechte pecku asi dvě hodiny nabobtnat ve vlažné vodě a pak ji ve švu opatrně ostrým nož.


Z pecek vyrostou keříky s úzkými drobnými listy, které na zimu opadají. Stejně jako fíkovník pak rostlina přežije zimu na chladném místě za mírné zálivka, v létě má ráda letnění. Obvykle se to nedělá, protože panuje přesvědčení, že z toho vyrostou plané stromy, jež mají nechutné, kyselé nebo žádné plody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky