středa 27. prosince 2017

Sloupovité jehličnany

Potřebujeme jenom dostatečně velkou vegetační nádobu, dole s odtokem, opatřenou drenážní vrstvou (keramzit, drobný štěrk, cihlová drť apod.) a substrát pro pěstování jehličnanů. Konifery neboli jehličnany , jejichž silueta připomíná protáhlou svíci, se hlásí o. Torulosa je jednou z efektních a na prvních pohled výjimečných odrůd čínského jalovce. Jeden z nejoblíbenějšíc jehličnanů vůbec je tato korejská jedle.


Vzpřípeně rostoucí jehličnan sloupovitého tvaru s tmavě modrozelenými jehlicemi. V době prodeje ovocných stromků je výběr okrasných rostlin omezený.

Nabídka se může v průběhu roku měnit a všechny uvedené rostliny, nebo určité velikosti rostlin nemusí být v určitou dobu na prodejně. Podobně i ceny mohou být rozdílné dle velikosti kontejneru a velikosti rostliny. Vzhledem k omezenému prostoru na zahradě jsou k výsadbě vhodné jalovce i mírně se rozrůstající do.


S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Jsou nejčastěji vysazované dřeviny, protože jsou odolné a celkem nenáročné na pěstování. Dobře snáší sucho i mráz. Sloupovitost (sloupcovitost) stromků je dána geneticky.


Rostlina vhodná a velmi známá na živé ploty.

Vhodné i krácení řezem na požadovanou velikost. Tento kultivar má svěže sytě zelenou barvu. Dávají jí barvu a strukturu po celý rok. Díky fantastické šíři druhů, odrů velikostí, forem,… Dávají jí barvu a strukturu po celý rok. Borovice, smrky, jedle, cypřiše a cypřišky, túje, tisy, modříny, a jejich kultivary a mutace, různých výšek, variací je zkrátka nespočet.


Jehličnany jsou vděčnou součástí okrasné zahrady. Je jedno, jestli bydlíte v nížinách, nebo na horách, při správném výběru Vám jehličnany budou zdobit zahradu po mnoho desítek let. Svými vlastnostmi zaujímají mezi jehličnany zvláštní postavení – mají snad nejtmavší jehličí, jsou věkovité dřeviny s dobrou regenerační schopností a dobře snášejí stín i řez. Vážení zákazníci, v současné době pracujeme na nové nabídce ovocných stromků pro podzimní sezónu, postupně budeme přidávat nové odrůdy. Termín dodání stromků je přibližně od 20.


Do nádob se hodí také kultivar borovice kleče s hustým vzrůstem. Vhodné jsou také zakrslé formy jedlí, například jedle balzámová. Jalovce jsou vhodné pro slunná místa.


Vysadit si můžete buď plazivé nebo poléhavé odrůdy, nebo kultivary sloupovitého růstu. Příkladem může být plazivý jalovec položený nebo sloupcovitý jalovec obecný, který má velmi hustý a kompaktní tvar. Předností zakrslých jehličnanů je pomalý růst a kompaktní, hustě rostoucí nízká forma.


K nejodolnějším zakrslým jehličnanům patří rod borovice (Pinus), jalovec (Juniperus), modřín (Larix), jež vyžadují dostatek přímého slunečního světla.

Ve druhém dílu tohoto seriálu se zaměříme na pravidla pro jejich výsadbu a použití v zahradě. Hezký,keřovitě rostoucí jalovec. Nové výhony jsou zářivě žluté,vytvářejí převisy.


Je pravda, že uvedené odrůdy se dají pěstovat ve formě kordonu nebo štíhlého vřetene, to ale není důvod k jejich vyšší ceně. Okrasné dřeviny se rozdělují podle jejich vlastností na opadavé a stálezelené listnáče, popínavé dřeviny a jehličnany. Nejpočetnější skupinu tvoří. Obchodní podmínky Uvedené ceny za dopravu jsou garantovány, bez ohledu na zdražování ze strany dopravce. Staré sloupovité jehličnany trpící stínem a m celá desetiletí ve vysokém pleveli.


Ovocné stromky, bylinky, letničky, trvalky, substráty a mnoho dalšího. Listnáče ve své většině mohou být zmlazeny a pravidelným řezem opět vytvoří vzhledné tvary.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky