úterý 26. prosince 2017

Mišpule prodej

Opět se vrací do našich zahrad poněkud zapomenuté odrůdy, jejichž plody se dříve běžně konzumovaly a hojně využívaly v kuchyňské úpravě našich předků. Také jako kdoule i její plody musí přemrznout, aby měli lahodnou, sladší a hlavně aromatickou chuť. Pochází až z Orientu, odkud se před tisíciletími rozšířila do Evropy. Plody mišpule jsou hnědé až hnědozelené barvy. V době kdy můžete začít obírat její změklé plody přímo na stromě, toho na zahradě ke sklizni už moc nebývá.


Díky mišpulím mi není líto, že končí podzim a přichází studené mrazivé období.

Nenáročný stromek nebo keř 3–m vysoký, ceněný pro své zajímavé chutné a. Okrasná rostlina, jejíž plody vypadají jako malá jablíčka. Zvláštní konzumace - jí se až potom, co plody přejde mráz. Obsahují spoustu vitamínů. Pro vysoký obsah pektinů, díky kterému dobře rosolovatí, jsou mišpule výtečné i pro přípravu marmelád.


Oblíbené jsou i mišpulové kompoty, likéry, pasty, vína. K velkému rozšíření mišpulí v Evropě došlo už ve středověku. Karel Veliký vydává nařízení, aby se na císařských dvorech a zahradách pěstovaly nejen ozdobné, ale i léčivé rostliny.

Semin vitamíny pred plánovaným tehotenstvom ár. Aby změkly, musí přejít mrazem. Dekorativní plody na stromě většinou vydrží velmi dlouho do zimy. Lanškrounsko – Téměř po letech od havárie našli minulou neděli dva nadšenci v lese mezi Lanškrounem a Českou Třebovou trosky.


Velký krásný květ, malý kulatý plod s hnědou slupkou, konzum po zhnědnutí plodu. Pro renklódy je možné využít celé široké nabídky podnoží, takže nároky na půdu se řídí právě podnoží. Nicméně nejlépe prospívají v záhřevných humózních půdách.


Rakytník Muchovníky Lísky Hlošiny Bezy Trnka. Arónie Zimolez kamčatský. Připravujeme podzimní prodej. Maličké plody mišpule se sklízí na podzim a připravují se z nich především marmelády nebo víno. Jsou dieteticky chudé, ale obsahují prospěšné vitamíny a jsou velice účinné při střevním kataru a průjmu.


Keříky mišpulí najdete převážně na Východě a ve Středomoří. Lze pěstovat jako kěř nebo nízký strom. Plody jsou zpracovatelné po přemrznutí, mají specifickou chuť. Díky vysokému obsahu tříslovin a pektinů jsou velmi vhodné k dalšímu zpracování.


Mišpule Myrobalán Pawpaw neboli Muďoul. Jedná se o mrazuvzdornou dřevinu nenáročnou na půdní podmínky, lépe však snáší.

Tvorba internetových stránek. Také je možné vyrobit léčivý sirup, který pomáhá proti průjmu. Je jedním z nejkrásnějších malých zahradních stromů, které zároveň plodí. Lokální produkce ze Zahrady Čech. Jablka zakoupíte přímo na farmě v Ploskovicích.


Prodejna Litoměřice Jablka prodáváme v Litoměřicích.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky