středa 27. prosince 2017

Opékané brambory

Tématické fráze: pecene brambory opekane brambory v troube americke brambory v troube opečené brambory v troub ě pečené brambory ve slupce pečené brambory v troubě s česnekem nové brambory pečené v troubě opékané brambory v troubě recep. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Na pánvi rozehřejeme tuk a plátky brambor na něm po obou stranách osmažíme dozlatova. Brambory pečené v troubě Potřebujeme.


Plech posypeme trochou mořské soli a bylinkami a na tuto vrstvu brambory rozložíme řezem dolů.

Pečeme v horké troubě asi minut. Na oleji nebo na másle osolené brambory mírně smažíme, až budou mít kůrčičku, na konci přidáme nasekanou petrželku nebo ještě lépe kopr. Opékané brambory podáváme jako přílohu k nejrůznějším pokrmům. V pánvi rozehřejte olej a přidejte brambory pouze v jedné vrstvě.


Opékejte poměrně zprudka, bez pohybu na pánvi a bez obracení. Cílem je jen jedna opečená strana krásně do zlatohněda. Jakmile jsou brambory opečené, dejte je stranou a opečte i zbytek várky.

Pečené brambory mají vyšší energetickou hodnotu a také vyšší glykemický index, s tím by tedy měli počítat ti, kteří třeba chtěji shodit nějaké to kilo. Jejich strava by se měla zaměřovat hlavně na pokrmy s nízkým glykemickým indexem. Je tedy zkrátka dobré vědět, že není brambora jako brambora, a že záleží jak na odrůdě, tak na způsobu úpravy.


Dam tam cerstvy listovy spenat, lehce poduseny, pak tam pridavam uzene tofu, vajicko na tvrdo, vse zaliji sojovou smetanou s rozslehanym vajickem a posypu cedarem. Zdrave jidlo pro vegetariany. Přidáme máslo, toskánské koření (namísto toskánského koření můžete použít libovolné jiné koření, které vám nejvíce chutná, nebo čerstvé bylinky) a důkladně protřepeme. Uvařené očistíme a vložíme do větší misky. Dáváme však pozor, abychom brambory úplně nerozbili.


Opékané vařené brambory jsou velice jednoduchým receptem, který vás navíc přijde jen na pár korun a nají se celá rodina a co víc, rozhodně si pochutnáte. Necháme částečně vychladnout a nakrájíme na kousky. Francouzské brambory Pohlreich upekl v pořadu Šéf na smetaně. Do francouzských brambor se dává smetana. A připravují se bez masa, z brambor.


Při podávání jako hlavního chodu se jedná nejčastěji o nějaký typ zapečených brambor. V takovém případě totiž pokrm obsahuje i širší spektrum ingrediencí, jako zeleninu nebo maso. Jako příloha jsou brambory podávány v mnoha variacích.

Zároveň pro vás hledáme mezi podobnými recepty. Dáme do studené vody na minut a osušíme. Vejce rozšleháme se solí, kořením a pepřem. Vyzkoušejte variantu s česnekem a parmazánem, krásně se. POTŘEBNÉ PŘÍSADY Suroviny na jednu porci: 5-kusů středních.


Osolte a přiveďte k varu, zmírněte plamen a zvolna vařte, až budou brambory na povrchu měkké (cca minut). Oloupané brambory nakrájejte na kolečka nebo kostičky, vložte do zapékací misky a přidejte cibuli, uzeninu a koření dle seznamu nebo videa. Takto připravené brambory jsou výborné s česnekovým máslem a sklenicí vychlazeného mléka nebo kefíru. Všechno smíchejte v pekáči a dejte péct do trouby dozlatova. Podávejte s remuládami a česnekovým dipem.


Smíchejte olivový olej, citronovou kůru i šťávu, půl lžičky soli a oloupaný, nahrubo pokrájený česnek. Uzavřete a pečte dvacet minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky