úterý 26. prosince 2017

Substrát pro masožravky

Preisvergleich App zum Download! Riesenauswahl an Markenqualität. Folge Deiner Leidenschaft bei eBay! Pěstujete doma masožravé rostliny a chcete, aby vám správně rostly a prospívaly?


Substrát pro masožravky.

Naše substráty pro masožravé rostliny mají optimální poměr vlhkosti i vzduchu pro zdravý a rych. V poznámce objednávky uveďte, pro jaký druh masožravky. Chcete-li pěstovat masožravky , dřív či později přijde čas, kdy je budete muset přesadit. K sehnání jsou speciální substráty míchané přímo pro ně. Pro masožravky připravujeme substrát z již výše zmíněné rašeliny a většinou křemičitého písku v poměru asi : 1. Tento substrát vyhovuje mnoha druhům, ovšem je třeba opět dbát na různá specifika jednotlivých rodů a druhů.


S křemičitým pískem se může do substrátu přidat také perlit, který substrát provzdušní. Jedná se o malé balení akorát vhodné pro Vaše nová semínka.

Když se Vám začnou tvořit na povrchu substrátu hnědé až hnědožluté hrudky, je to první signál, že je substrát již zasolený z příliš tvrdé vody, kterou masožravky rádi nemají. Proto můžete hrudky jen odstranit, ale osobně bych doporučoval již rostlinu přesadit do nového substrátu. Jestliže ale máte více rostlin, vyplatí se připravit si správný substrát doma. Speciální substrát určený pro pěstování masožravek ze semen. Masožravé rostliny potřebují k růstu půdu s nízkým pH, právě tento speciální substrát je pro ně určený.


Vyschnutí bývá pro masožravky osudné. Voda pro zálivku i rosení by měla být měkká, nejlépe dešťová. Pro dobrý růst a vývoj masožravek je nezbytný dostatek světla, většina druhů snáší dobře i přímé slunce.


Fotogalerie, mnoho článků, rad a návodů k pěstování. Sicher durch den Winter. Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Správný substrát můžete zakoupit od prodejců masožravek, kteří vám poradí lépe a dodají lepší druh či mix substrátu než hobby obchody a velkovýrobci, kteří často jako substrát pro masožravky používají směs rašeliny s perlitem a křemičitým pískem.


Ten však není vzdušný a po namočení udělá spíše bahno. V žádném případě masožravky nehnojte. V tomto videu Pavel Junek začátečníkům radí, jak namíchat substrát pro většinu běžných masožravek.


Například substrát : pro surfinie, pro růže, pro pelargonie a další balkonové květiny, pro palmy a zelené rostliny, pro orchideje atd.

Kokosový substrát jde použít i pro přírodní sestavy terárií jako podestýlka. Stačí si jen dobře vybrat a všem vašim květinkám a rostlinkám dopřejete kvalitní zeminu, ze které budou moct čerpat dostatek živin pro svůj růst. Jakým způsobem zalévat masožravky a jakou vodu k tomu používat? Je vhodná i běžná voda z vodovodu? Zalévám podobně jako ostatní masožravky odstátou vodovodní vodou (z povrchového zdroje, takže nejde o tvrdou vodu) do podmisky.


Versandkosten: ab € Details. Vážení zákazníci a zájemci o masožravé rostliny, pozor, prodej živých rostlin je obnoven! Vhodný pro pěstování většiny druhů rosnatek, špirlic, mucholapek a láčkovic.


Velice vhodný i jako základní substrát pro klíčení semen masožravých a jiných okrasných rostlin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky