pondělí 11. prosince 2017

Utřený česnek

Položte stroužek česneku n. Vám bude hodit tip pro příště. Dá se za pár drobných koupit šikovná pomůcka na tření česněku. Třítko, mrkněte do odkazu. Mám ho doma a je vždy po ruce.


Je to na utření česneku opravdu šikovné, jednoduché a rychlé. Co znamená, že česnek utřeme? Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce. Vydolujeme z něj prostředek, aby nám nebylo těžko. Co je potřeba na ochucení: utřený česnek , kečup, strouhaný tvrdý sýr, česnek , tatarka.


Doba přípravy: do hodiny. Ten si připravte z vlažného mléka, cukru, droždí. Postup: Nejprve si připravte kvásek. Dále si připravíte mísu, do k. Nejlepší je, uschovat si nebo uskladnit si kvalitní česnek právě na tyto časy. Poradíme, jak uskladnit česnek na zimu, aby v kuchyni byl po ruce pokaždé, když je potřeba.


Připravený česnek rovnoměrně promícháme se solí, dobře namačkáme do suchých čistých skleniček (menšího obsahu) a horní vrstvu pokryjeme tenkou vrstvou soli. Skleničky povážeme navlhčeným dvojitým celofánem nebo pergamenovým papírem a uchováme v chladnu. Cuketu najemno nastrouháme, vymačkáme z ní vodu, přidáme utřený česnek , hladkou mouku, majoránku, vejce a trochu mléka tak, aby vznikla kašovitá hmota.


Na oleji smažíme tenké placky z obou stran dozlatova, můžeme ještě posypat strouhaným sýrem a nechat roztéct přebytečný tuk. Se solí míchám utřený česnek taky. Soli ale přidávám méně (asi ). Přidávám ale navíc kyselinu sorbovou v doporučené dávce.


Vzhledem k množství, v jakém se česnek konzumuje (třeba oproti nealko nápojům) jde o zanedbatelné množství. Hrách, čočku, fazole a kroupy uvaříme doměkka. Ke konci vaření přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, utřený česnek a pokrájenou cibuli. Na jemno nakrájenou cibuli osmahneme, přidáme utřený česnek , houby, kmín, sůl a zasypeme paprikou a. Termín utřít česnek znamená že oloupaný česnek budete postupně roztírat nožem.


Utřený česnek se používá do spousty pokrmů kterým dodá vynikající chuť. Kvasnice přidejte k mouce, zbytku mléka, dosypte sůl a vypracujte do hladké hmoty. Přidáme vejce, utřený česnek , cibuli nakrájenou nadrobno, sůl, pepř, majoránku a ostatní koření podle chuti.


Pořádně rukama promícháme. Pokud je směs řídká, můžeme zahustit strouhankou. Ze směsi vytvarujeme asi - karbanátků, které dáme na sádlem vymazaný plech a pečeme min. C, asi po minutách karbanátky otočíme.


Fazole namočíme přes noc do studené vody a druhý den je uvaříme doměkka. Ve velkém hrnci osmažíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme utřený česnek a. Až je polévka uvařená, přidáme oloupaný a utřený česnek se solí a majoránkou. Zobrazit další recepty čočkové polévky?


Chcete skutečně poznámku smazat?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky