pondělí 27. března 2017

Rajče jedlé

Patří do čeledi lilkovitých. Pochází ze Střední a Jižní Ameriky. Plodem je bobule zvaná rajče, původně rajské jablko, proto se rajče řadí mezi plodovou zeleninu. Listy jsou zpeřené , v jejich paždí vyrůstají postranní výhony , tzv.


Nabízí neomezený prostor zdarma, snadnou a rychlou výrobu.

U nás se pěstuje jako jednoletka, protože nesnese mráz. Prvními pěstiteli rajčat byli asi peruánští indiáni, kteří je používali jako potravu, a to již v 5. Původní rostliny, plazivé. Zda je rajče ovoce, nebo zelenina, byla velmi zapeklitá otázka a botanici na ni nemohli najít shodnou odpověď. Nakonec tento spor rozhodli právníci, v roce. Glosbe-Wörterbuch Tschechisch-Deutsch, Online-Wörterbuch, kostenlos.


Millionen Wörter und Sätze in allen Sprachen. Do Evropy se dostalo v století společně s bramborem.

Až do století bylo pěstováno jako okrasní. Juan pěstuje rajčata na svém balkóně a to tak, že mu několik vypěstovaných sazenic na jaře přebývalo. Plody, rajská jablka mají v závislosti na kultivaru různé tvary i barvy, jsou velmi chutné a výživově cenné.


Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a. Jeho plodem je bobule - rajské jablko (rajčátko). Vytrvalá rostlina bylinného charakteru pěstovaná jako jednoletka pro. Na rozdíl od některých jiných zástupců této čeledi (brambor, blín, rulík) neobsahují jeho plody jedovaté alkaloidy (pouze malé množství solaninu v nezralém stavu), nemá ani psychotropní účinky jako tabák nebo durman ze stejné čeledi.


Rovněž rozhojňují tekutiny a vyživují jin žaludku, ledvin a plic. Informace o pěstování dřevodníků a rostliňáků. Pěstitelské forum, kalendář pěstování, bezplatná. Ostatně domácí vypěstovaná rajčata jsou ve většině případů mnohem chutnější než ta prodávaná.


Rajče rajče jedlé , zelenina, pěstování. Navíc je to velmi jednoduché. Proměňte svá alba ve fotoknihu! Ideální jako dárek nebo jen tak na památku. Levně, rychle, jednoduše.

Tímto spor o tom, zda se jedná o ovoce, nebo zeleninu, neskončil. Do Zoo jsem se moc těšila ani ranní déšt mi neodradil. Ríša mi vzal vítr z plachet. Evropané si na rajčeti ještě dlouhou dobu nepochutnávali, neboť se domnívali, že jde o rostlinu okrasnou.


Dnes je nejen oblíbenou pochoutkou, ale také zeleninou, kterou můžeme zakoupit prakticky celoročně. Mnozí se bez ní neumíme svou kuchyni vůbec představit, o té italské či balkánské ani nemluvě. Rajčata patří do čeledi lilkovitých. Jsou výborným prostředkem při odtučňovacích kůrách, a vhodným prostředkem při zácpě, ledvinových a srdečních chorobách, poruchy trávení, avitaminózy a látkové přeměny. Získáte tak jedinečnou inspiraci ze stovek českých alb, nahraných každý den na Rajče.


Text je dostupný pod CC BY-SA 3. Je ale botanicky ovocem. Rajské jablko je silný zdroj antioxidantu lykopenu. Rostliny rajčat jsou náročné na organickou hmotu a živiny, proto je potřeba do pěstebního substrátu navíc přimíchat hnůj.


Samozřejmě, že ideální je použít hnůj granulovaný, pravý kravský. Granulovaného hnoje přidáváme do substrátu 3– 4g na rostlinu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky