čtvrtek 23. března 2017

Rukola pěstování

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Sicher durch den Winter. Spitzenweine aus Italien online bestellen. Rukola vám bude klíčit cca až dnů.


První sběr rukolových lístků můžete uskutečnit již po dnech po zasazení.

Rozmezí prvního sběru se pohybuje od dnů až do týdnů po vysázení. U rukoly sbírejte (otrhávejte) její lístky. Rukolu pak můžete sbírat až do srpna. Pro tento druh pěstování se hodí druh rukola planá (Diplotaxis tenuifolia). Zelené listy rostlinky, které trochu připomínají pampelišku, pomáhají detoxikovat játra a pročišťují krev.


To se zrovna v období nastupujícího jara hodí. YOS: Rukoly se pěstuje venku na záhoně. Jsou nenáročné, samy se vysemeňují.

Stačí tedy vysázet jen 1x. Máme druhy - Planá rukola - Křez tenkolistý. Roketa setá (eruca sativa) bývá někdy zaměňována s rukolou ( rucola selvatica). Jedná se ovšem o dvě různé rostliny.


Zatímco roketa je jednoletá a kvete bíle, rukola je žlutě kvetoucí trvalka. Pro svou výraznou chuť má uplatnění hlavně v gastronomii. Ačkoliv se s ní už můžete běžně setkat například v. Vysévejte ji do řádků vzdálených až cm. Pěstování a sklizeň rukoly. V zahradnictví si můžeme koupit semínko, které nese název roketa setá.


Jsou to tedy synonyma jedné rostliny? Podle odborníků z České zemědělské univerzity v Praze nikoli. Sice se běžně zaměňují, ale rukola není roketa. Deutschlands größter Preisvergleich - mehrfacher Testsieger mit TÜV-Zertifikat!


Původ a pěstování rukoly. Rukolový salát s parmezánem - recept.

Ven na záhon, na slunné místo sejeme rukolu z jara, když už nehrozí přízemní mrazíky do řádků vzdálených asi centimetrů. Vysévá se zjara, a poté každý měsíc, abychom měli čerstvé lístky stále k dispozici. U nás seženete semínko rukoly jen stěží. Může se konzumovat čerstvá, chutná je dokonce i tepelně upravená.


Semínka je možné vysít doma do mělké misky se substrátem či vatou. Během vegetace ji dostatečně zavlažujte. Jak již bylo řečeno, rukola má štiplavou a pálivou chuť.


A právě díky této zvláštní chuti se výborně hodí jako přísada do sladších ovocných salátů. Z kořenu rukoly si můžeme uvařit odvar, který nám bude nápomocen při zažívacích obtížích, rukola je mírně močopudná a projímavá. Taktéž je vhodnou přírodní alternativou při detoxikaci jater.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky