čtvrtek 30. března 2017

Kdy se sází česnek

Riesenauswahl an Markenqualität. Folge Deiner Leidenschaft bei eBay! Schau Dir Angebote von ‪Kdy‬ auf eBay an. Kromě toho, že se česnek dělí na paličák a nepaličák, existují u obou druhů také jarní a podzimní odrůdy. Těch jarních je nepoměrně méně, protože úroda z jarní výsadby je nižní.


Ano, takhle by se jednou větou dalo odpovědět na otázku kdy vysazovat česnek.

Pranostika sice radí sázet česnek na svatého Havla, ale mnohem důležitější je počkat, až teplota půdy poklesne pod °C. Tím se pojistíme, že česnek zakoření, ale nezačne před zimou rašit. O tom se přesvědčili pěstitelé, kteří vysázeli pár krásných konzumních česneků z dovozu a dosažená úroda nebyla moc valná (pokud porost vůbec vydržel do jara).


Mezi jednotlivými stroužky ponechte mezery přibližně centimetrů. Jen díky tomu si v průběhu růstu nezačnou rostliny navzájem překážet. Důležité je pravidelné kypření půdy.


Text: Rozhodla jsem se , že budu pěstovat česnek. V Penny, byla jedna hlavička českého čeneku za Kč a to býl důvod mého rozhodnutí.

Sklizený česnek není možné nechávat delší dobu na poli, zvláště za slunných dní, kdy už po jedné hodině může docházet k úžehu, čímž je česnek znehodnocen. Vypěstovat česnek zvládne i úplný začátečník, důležité je jen vědět jak. Někde jsem slyšela že na podzim.


Jak a kdy se sází fazole? Této sytě červené zelenině s bohatou nasládlou zemitou vůní, neholduje úplně každý. Jedná se ale o zeleninu velice výživnou, bohatou na kyselinu listovou, draslík, obsahuje vlá. Některý se sází na podzim, jiný na jaře. Před sadbou si připravte záhon na slunném stanovišti.


Půdu zbytečně nehnojte, snad jen dobře uleželým kompostem. Do zrytého vypleveleného záhonu umístěte jednotlivé namořené stroužky. Ochrana proti houbovým chorobám se vyplatí. Kdy sázet česnek – na Havla či později? Stroužky sázíme na konci podzimu , kdy ideálně denně hlídáme teplotu, protože bychom ho.


Stačí ho zasadit do rýh či do řádků vzdálených od sebe – cm. Záleží na odrůdě a průběhu vegetace (dozrává za – týdnů po výsadbě). Záhorský Anton bjetin lukan Mirka.


Zelenými řízky lze dobře množit například tyto dřeviny: Japonské javory , šeřík, skalník, magnólii , kalinu, hortenzii , vřesovec , popínavé plaménky.

Vyberte mu prosluněný a vyhřátý záhon. Půda by v něm měla být tak akorát hluboká, spíš lehčí a propustná. Všeobecná online poradna, auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství ,společnost, móda, zvířata.


Mezi nejoblíbenější druhy patří: česnek perský, česnek kýlnatý, česnek obrovský, česnek kulatohlavý a česnek vysokohorský. P okud se chystáte na podzimní výsadbu, ideální je počkat si na dobu, kdy teplota půdy klesne trvale pod stupňů. Nemůžeme tedy říci, že se musí.


Pokud je v listopadu stále teplo, počkejte na ochlazení a sázejte těsně před zamrznutím půdy. Jeden prodejce mi ukazoval čínský česnek , který musí nejprve nechat otevřený na skladě, aby se vyvětral smrad jakýchsi chemikálií, které používají, aby dlouho vydržel.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky