čtvrtek 23. března 2017

Převislé karafiáty

Doba výsadby: Doma zimované převislé karafiáty přesazujeme do nového substrátu koncem února, než začnou znovu rašit. Na venkovní stanoviště je možné rostliny umístit až ve druhé polovině května, kdy již nehrozí pozdní jarní mráz. Dobrý den, pořídila jsem si převislé karafiáty , jsou nádherné, mám je druhý rok.


Poradí mi někdo, jakým způsobem se dají rozmnožit? Tyrolský karafiát byl dříve uváděn pod názvem Dianthus alpinus nebo D.

Tyto rostliny můžeme velmi dobře používat dlouhou řadu let. Každé sobotní odpoledne vám zpříjemňuje pořad Rady ptáka Loskutáka, který vám přináší ty nejužitečnější rady nejen pro kutily a zahrádkáře. Holandské výběrové cibuloviny. Na jaře kvetoucí cibuloviny a trvalky se vysazují od září do prosince.


Kultivary vybíráme na plantážích u. Ovocné stromky, drobné ovoce, trvalky, skalničky, jehličnany a spoustu dalších rostlin. Diskutujte, ptejte se, najděte nové přátele, které s vám spojí stejný zájem.

S převislými karafiáty se dá vytvořit krásná výzdoba oken i některých míst na zahradě. Mám převislé karafiáty v truhlíku, poradí mi někdo, co s nimi během zimy, abych je mohla mít i příští rok? Děvčata nemáte někdo zkušenost s těmito převislými karafiáty ? Koupila jsem je jako novinku na trhu ,krásně voní a prý to udělá pěkný převis. Nádherné oranžové květy převislé begónie.


Neúnavně kvete v truhlíku, květináči i nádobě na terase, zcela nenáročná. Stálice českých květinářství mají proto své příznivce i odpůrce. Převislé hvozdíky Karafiát.


Karafiáty jsou na pěstování velmi nenáročné, a tak potěší i začátečníky. Betonový květináč je originální, praktický a levný. Vyrobte si ho podle našeho návodu. Malé, velké, vysoké, nízké, originální i úplně obyčejné.


Venkovní vysazování do truhlíků , záhonků provádíme spíše až ve druhé polovině května. Karafiáty v nepříliš dobré kondici má většina z nás spojeny s oslavou Mezinárodního dne žen. Karafiát Napoleon III patří do skupiny míšenců.

Možná vás ale překvapí, jak rozmanité druhy karafiátů si můžete vypěstovat na svých zahradách i balkónech. Vznikl prý křížením Dianthus barbatus s D. Je zajímavý visutými výhony a sytě rudými květy pro­střední velikosti. Jako balkonový karafiát je znám již ve. Umístění vyžadují na slunném místě, chráněném před poledním sluncem.


Jsou to vápnomilné rostliny, proto jim před výsadbou přidáme do substrátu vápno nebo trochu vápenné omítky. Velké květy se objevují od července do srpna. Může být jednobarevný nebo vícebarevný. Medinilla magnifica má převislé stonky, které brzy vychýlí květináč s velmi lehkou směsí zemin z rovnováhy.


Jestliže chcete rostlinu přesadit do většího a těžšího květináč, použijte opět stejně vzdušnou humózní směs zemin. Muškáty převislé jednoduché, plnokvěté, stojací Zonále, Anglické, okrasné listem, voňavé – široká škála barev a druhů! Surfinie převislé jednoduché i plnokvěté – široká škála barev cca barev.


Bacopy drobnokvěté, velkokvěté i plnokvěté.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky