pondělí 27. března 2017

Plavúň

Produkt bol pridaný do vášho košíka. Plavuň vidlačka (lycopodium clavatum l.) - rostlina je mechovitá, vždy zelená, plazí se po půdě lesa metrovými šlahouny s jemnými, tenkými kořínky. Už prvý pohľad na plavúň prezrádza, že je to akási iná rastlina než ostatné. Akoby sme sa dívali na vegetáciu z prvohôr na kresbách. Plavúň obyčajný Lycopodium clavatum Plavúň obyčajný rastie v horských lesoch.


Má dlhé, tuhé, plazivé, nečlánkované byle, ktoré sa rozliezajú.

Rastie na kyslých a vlhkých podkladoch a lesnom humuse, na vresoviskách a rašeline. V dôsledku zhoršujúceho sa životného prostredia a rekultivácií je táto rastlina v prír. Zber a úprava: Zbierajú sa len klasy výtrusných listov s výtrusmi. Zrelé vý­trusy sa vyklepávajú do pláteného vrecúš­ka, alebo sa odrežú celé klasy. Plavuň (Lycopodium) je rod plavuní řazených do rostlinné čeledi plavuňovitých (Lycopodiaceae).


Je úzce příbuzný s rodem plavuník (Diphasiastrum). Plavúň je nenahraditeľný pri zápaloch pečene, pri chorobnom bujnení väzivového tkaniva pečene, najmä keď má zhubný charakter. Veľmi rýchlo vracia rekonvalescentom plnú silu.


Preto je vhodný pri cirhóze pečene.

Uvoľňuje tiež kŕče v nohách, zmierňuje vysoký krvný tlak. Výborný na ťažko sa hojace rany vo forme obkladu z prášku rastliny. Sušená vňať Plavúňa obyčajného.


Ide o trvalku, ktorá svojim vzhľadom pripomína malú sadenicu ihličnatého stromu. Popis a fotografie druhu Lycopodium clavatum, plavúň obyčajný, plavuň vidlačka. Mapovanie výskytu na Slovensku. PLAVÚŇ OBYČAJNÝ - VŇAŤ bylinný čaj g. Priaznivo pôsobí pri chorobách kože, zápaloch močových ciest, zvonka je vhodný na kúpele.


Z dôvodu nariadenia EÚ nie je možné uvádzať liečivé. Bylina na prípravu čaju. Web plný bylinek od MUDr. Palina patrila medzi najvýznamnejšie. Zbyňka Mlčocha, bylinky pro všechny.


Dozvíte se zde vše na jednom místě nejen o bylinkách. Výhradne slovenské, Podporujeme slovenských, Slovenský výrobok, BIO potraviny, Slovenské potraviny, obrat slovenským výrobcom, slovenskí výrobcovia môžu. Pomáha hlavne obličkám, predstavuje účinnú prevenciu piesku a kameňom v obličkách, podporuje ich vyplavovanie.


Vhodná na obklady pri reumatizme. Preklad „ plavúň “ zo slovenčiny do angličtiny. Rýchly a korektný preklad slov a fráz v online prekladovom slovníku na Webslovník.

Ovčie kiahne patria medzi detské eruptívne ochorenia a väčšina detí ich stihne prekonať ešte v predškolskom veku. Spoznáme ich podľa typických. PLAVUŇ VIDLAČKA - POPIS ROSTLINY: Plavuň vidlačka je vytrvalá bylina s plazivou, i přes metr dlouhou lodyhou, která se vidličnatě větví v kratší lodyhy a. Zajímavosti ze světa rostlin. Katalog rostlin s vyhledáváním jednotlivých druhů.


Rezervace, chráněná území a jiné významné botanické lokality. Lycopodium clavatum) Plavúň urýchľuje reparačné procesy v defektoch kožného krytu, preto sa používa pri drobných hnisavých afektoch kože. Autor a vlastník: Roland Baranovič Stránky sú aktualizované aj na základe informácií od pani dr.


Ivony Kautmanovej, odborníčky na mykológiu zo Slovenského. Repík lekársky sa vyskytuje hlavne na suchých miestach v lesoch, na rúbaniskách či čistinách, lúkach, pasienkoch. Predstavíme vám liečivé účinky repíka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky