čtvrtek 23. března 2017

Plavun vidlacka

V České republice je zákonem chráněná. Druhový latinský název clavatum ve volném překladu znamená ozbrojený kyjem, tím se rozumí kyjovitá forma výhonků s klasy výtrusných listů. Dnes Vám představím mojí oblíbenou bylinku, protože také díky ní mi už pár desítek mamin přivedlo ukázat své ratolesti bez známky ekzému, kterého se. Zjistěte od ostatních pacientů zkušenosti s tímto lékem.


Tyto komentáře byly vloženy do původní verze tohoto webového herbáře a není možné už na ně.

Je úzce příbuzný s rodem plavuník. Některé druhy se z vnějšku podobají velmi malým nahosemenným rostlinám a například v angličtině mají tyto podobné druhy lidová jména jako „ground-pine“. Užívá se jako dermatologikum při dětských kožních zánětech, svědivých a mokvavých vyrážkách, svrabu a vředech. Tradiční čínská medicína Masáže - Rakovník Lékařský dům - 3. This video is unavailable. Už při prvním pohledu na tuto rostlinu zpozorníme, protože.


Kapraďorost z čeledi plavuňovitých. Jedná se o vytrvalou, středně vysokou rostlinu, u nás zákonem chráněnou.

Lidově bývá nazývána například jelení. Lidové názvy: vlčí chvost, vlčí noha, zaječí. Přirozenost, moc a účinek.


Výtrusy plavuně ve formě prášku se užívají při onemocnění. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a. Proto se plavuň používá při onemocněních močového měchýře, na bolesti varlat a. Rostlina je mechovitá, vždy zelená, plazí se po půdě lesa metrovými šlahouny s jemnými, tenkými kořínky. Plavuň velmi dobře působí na močové cesty. Zdravím, prosím moc o radu jak užít plavuň vidlačku čaj a jak připravit a kolik denně vypít?


Slovensky: Plavúň obyčajný. Portál nejen pro důchodce. Lycopodium clavatum – plavuň vidlačka.


Přehledně tříděný atlas běžných i vzácných rostlin, ilustrovaný originálními kresbami malíře Květoslava Híska. Jako bonus hry Pexeso a Uhodni rostlinu. Přestože se snažíme, často se nám tento problém v podobě zapařeniny nevyhne. Můžeme se pokusit tomu předejít pomocí několika vychytávek.


V tradičním lidovém léčitelství se plavuňový prášek se užívá jako zásyp, hlavně při kožních zánětech.

Vytrvalá nízká kapradina. V půdě má mnoho vidličnatě větvených kořínků. Fytoinformační tinktura v ředění D4. Schválená zdravotní tvrzení. Pokud chcete někoho upozornit na článek ve webu, klikněte na ikonku obálky vedle názvu článku.


Pro farmaceutické účely se používají výtrusy. Zralé výtrusné kláskyse v červenci a srpnu odstřihují a vyklepávaj í přes husté síto na hladkoupodložku. Třetí věk - portál nejen pro české důchodce a seniory s užitečnými články, informacemi, diskuzemi a pomocnými službami. Od důchodců pro důchodce. Talovín, latinsky Eranthis hyemalis je drobná hliznatá rostlinka, kvetoucí velmi časně zjara.


Objevuje se již v únoru, kvete až do března. Obsahují hlavně mastný olej. Užití v lidovém lékařství: při jaterních chorobách, dně, infekcích močových cest, svalových bolestech, artritidě, bolestech kloubů, kožních.


Zajímavosti ze světa rostlin. Katalog rostlin s vyhledáváním jednotlivých druhů. Rezervace, chráněná území a jiné významné botanické lokality.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky