pátek 24. března 2017

Hlíva ústřičná pěstování

Vše o pěstování hub pohromadě. Návody, tipy, užitečné tabulky, zkušenosti z praxe. Koupíte-li si kompletní balení sadby a štěpkového substrátu, počítejte s tím, že podhoubí prorůstá substrátem nejlépe při °C. Dobře zpracovaný substrát při optimální teplotě je prorostlý za dnů. Při nižších teplotách prorůstá déle.


V době tvorby plodnic posekáme trávu kolem špalků a podle potřeba zaléváme.

Sklízíme plodnice velikosti dětské dlaně a přitom se snažíme neporušit kůru špalků. Hlíva ústřičná se hodí k pěstování v zimě, na jaře a na podzim, kdy jsou venkovní teploty nízké. Hlíva plicní a miskovitá jsou ideální na léto, kdy teploty přesahují °C. Na rozdíl od jiných novodobých zázraků, které se po čase ukážou jako nafouklá.


Hned zjistěte veškeré informace, které potřebujete vědět o této úžasné houbě. Vážení návštěvníci, oblíbený houbařský eshop se převléká do modernějšího kabátu. Buďte prosím tak laskavi a své objednávky podávejte už v. Jistě by se našla i další pozitiva, ale pojďme se teď věnovat pěstování hlívy ústřičné jako takové.

Proto je amatérské pěstování této houby stále populárnějším sportem. Nedávno jsem zahlédla v televizi,že hlíva ústřičná se může pomocí asi naočkovaných kolíčku či jiného materiálu,vpravit do čerstvého špalku a je hotov základ pro pěstování této houby. Konzumace hlívy díky obsahu polysacharidickému beta d-glukanu příznivě ovlivňuje hladinu cholesterolu v krvi, zvyšuje. Máloco vzbuzuje v souvislosti se zdravým životním stylem takový respekt, jako hlíva ústřičná.


Tato houba má pověst jakéhosi všeléku a jedním dechem je. K pěstování hlívy vám bude stačit substrát s myceliem hlívy ústřičné a vhodné podloží – nejvíce se osvědčily sláma anebo. Klobouky hlívy ústřičné svou barvou i tvarem připomínají větší ústřice, VICE ZDE. Je hlíva ústřičná léčivá?


Ano, vyznačuje se naprosto unikátní kombinací. Zejména starší lidé by tak měli omezit její zkonzumované množství. Dětem do let by měla být podávána pouze v malém množství. Lidé, trpící problémy s ledvinami či kardiovaskulárním onemocněním, ji mohou jíst pouze po konzultaci s lékařem.


Obsahuje řadu prospěšných vitamínů, minerálů a stopových prvků. Filipíny a Thajsko a ty jsou v současné době společně s USA největšími světovými producenty hlívy ústřičné. Naše příroda je plná zázraků a pokladů. Mám na mysli zejména byliny, keře a stromy.


Domácí pěstování hub, hlívy ústřičné, žampiónů, léčivých hub, prodej podhoubí. Z toho vyplývá, že jde o houbu poměrně chladnomilnou.

Dalo by se říci, že pěstování hlívy ústřičné se stalo módní záležitostí. Jak se tato jedlá houba pěstuje, jak je prospěšná pro lidské zdraví a. Zároveň ji lze kultivovat intenzivním způsobem na slámě v polyetylenových (PE) pytlích, nebo extenzivně na špalcích listnatých dřevin. Příliš vysoké teploty jsou pro hlívu nevhodné, ta poté tvoří menší počet trsů a menší klobouky v nízké kvalitě. Pěstování hlívy ústřičné není nikterak složité. Mykologové ujišťují, že se dá hlíva ústřičná pěstovat všude, třeba i na balkoně činžáku nebo panelového domu, a to celoročně.


Není jen zdravou pochoutkou, ale… Není jen zdravou pochoutkou, ale… Není jen zdravou pochoutkou, ale také prostředkem alternativních léčebných metod.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky